Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ГРОМАДИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ ФІНАНСОВУ ПІДТРИМКУ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ЦНАП

Розпочався другий раунд відбору учасників фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення у рамках програми «U-LEAD з Європою».

«U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

Одним з основних завдань програми є розширення прав і можливостей об’єднаних громад з надання високоякісних послуг громадянам.

На сьогодні Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації плідно співпрацює з фахівцями програми щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг у регіоні.

Так, учасники програми отримують підтримку у створенні та модернізації до 600 ЦНАПів до 2020 року. Реалізація фази впровадження складається з чотирьох раундів, у кожному з яких візьмуть участь до 150 учасників.

У раунді програми можуть брати участь органи місцевого самоврядування територіальних громад з чисельністю від 5 000 до 50 000 жителів, а саме: об’єднаних територіальних громад; територіальних громад, майбутніх центрів ОТГ, які перебувають у процесі об’єднання; територіальних громад, які згідно з перспективним планом формування територій громад відповідної області є центром майбутньої ОТГ або належать до категорії міст обласного значення; також громади можуть подавати спільні заявки за умови наявності укладеного між ними договору про співробітництво територіальних громад.

Учасники програми отримують як матеріальну допомогу – меблі, офісну техніку, програмне забезпечення для ЦНАП, так й інституційну – розробку технічних завдань, консультації, тренінги для персоналу ЦНАП тощо.

У Запорізькій області з жовтня 2016 року по березень 2018 року реалізовано початкову фазу програми «U-LEAD з Європою», у рамках якої відкрито модернізований ЦНАП у Веселівській об’єднаній територіальній громаді. За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, бюджет проекту розбудови ЦНАП у Веселівській об’єднаній територіальній громаді становив майже 2 млн. грн.

Довідково: Подати заявку на участь у раунді можна до 31 серпня 2018 року за посиланням: https://tsnap.ulead.org.ua/zayavka-na-uchast/. Детальніше з умовами та правилами Раунду 2 можна ознайомитися за посиланням: https://tsnap.ulead.org.ua/raund-2/.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 16 Липня 2018 07:15 | Переглядів: 257

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]