Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

МИ ЗНАХОДИМОСЬ НА СХІДНОМУ ФЛАНЗІ НАТО І СПІЛЬНО ЗАХИЩАЄМО ЄВРОПУ – ПРЕЗИДЕНТ НА НАВЧАННЯХ «СІ БРИЗ – 2018»

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості поглиблення інтеграції України з Європейським Союзом та Північноатлантичним Альянсом. Під час відвідування багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2018» в ході робочої поїздки до Одеси, Глава держави нагадав про свою нещодавню участь в роботі брюссельського саміту НАТО. «Впевнений в тому, що підсумкові документи Саміту нам допомагають ще більше розвинути взаємодію з нашими партнерами, реформувати Збройні Сили України, реформувати Військово-Морські Сили України, змінити їх для побудови на базі стандартів НАТО», - підкреслив він.

Глава держави подякував всім партнерам України «за тверду, чітку і постійну підтримку України у стримуванні російської агресії».

«Це не лише захист української території. Ми знаходимось на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу», - підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми відкриті щодо обміну інформацією, знаннями, практикою, бо Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської країни-агресора».

«Ви знаєте, що Україна чітко визначила свій вектор зовнішньо-політичного розвитку – це і членство в Європейському Союзі, це і членство в Північноатлантичному союзі. І для нас є виключно важливим підсумком Саміту НАТО той факт, що у підсумкових документах чітко засвідчено – двері НАТО для України відкриті. Чітко визначено, що рішення Бухарестського саміту 2008 року чинні і діють. Чітко визначено, що жодна країна, включно з Російською Федерацією, не здатна зупинити український євроатлантичний поступ», - зазначив Президент.

«Це суверенне право українського народу. І я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, чітко наголосив, що ми маємо це зафіксувати так само і в Конституції України», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави подякував партнерам України за допомогу у проведенні реформ у сфері сектору безпеки та оборони.

«Спільно був розроблений, мною поданий до Верховної Ради, як автором законодавчої ініціативи, Закон про національну безпеку і оборону, який закладає стратегію реформування оборонного сектору нашої держави. Верховна Рада проголосувала цей закон. Я його підписав. Це відбулося прямо напередодні саміту НАТО. І ми отримали надзвичайно схвальну оцінку і підтримку всіх наших партнерів по НАТО. Це означає, що ми чітко і твердо рухаємося у правильному напрямку», - підкреслив Президент.

Президент побажав всім учасникам навчань успішного виконання поставлених завдань. «Нехай моря і океани і надалі поєднують наші народи – України, країн-членів НАТО, наших партнерів. І особливо 19 країн, які разом з нами беруть участь у навчаннях «Сі Бриз-2018», - підсумував Глава держави.

Президент також вручив сертифікат на водолазну техніку та спорядження.

 



Вівторок, 17 Липня 2018 07:37 | Переглядів: 153

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]