Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК БУДІВНИЦТВА СІЛЬСЬКИХ АМБУЛАТОРІЙ

Наказом Мінрегіону затверджено перший пул проектів, які реалізовуватимуться в 2018 році за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини. До нього увійшли 310 сучасних нових амбулаторій у сільській місцевості в 15 регіонах України, у тому числі в Запорізькій області.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми рухаємося чіткою маршрутною картою з упровадження ініціативи Президента України Петра Порошенка з розвитку якісної медицини у сільській місцевості. Амбулаторії будуватимуться в рамках нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України. Нова мережа первинки була сформована відповідно до методики, розробленої Мінрегіоном спільно з МОЗ, та передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини», — наголосив Геннадій Зубко.

У Запорізькій області заплановано здійснити нове будівництво 14 амбулаторій.

У тому числі амбулаторії монопрактики (з одним-двома лікарями): у с. Кам'янське та с. Широке Василівського району, в с. Гірсівка та с. Олександрівка Приазовського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Роздол та с. Бурчак Михайлівського району, с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району, с. Інзівка Приморського району.
Крім цього, передбачено будівництво амбулаторій групової практики (на три-чотири лікаря): в с. Приморське Василівського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Чкалове Веселівського району, а також Центр первинної медичної допомоги в селищі Сонячне Запорізьського району.

Загальний обсяг фінансування за рахунок субвенції на ці об’єкти у 2018 році становить 70 038,437 тис. грн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 01 Серпня 2018 07:34 | Переглядів: 187

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]