Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРЕДСТАВНИКИ ОБ’ЄДНАНИХ ГРОМАД ВЧАТЬСЯ УПРАВЛЯТИ ВЛАСНИМ БЮДЖЕТОМ

Останнім часом до Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, стали звертатися представники громад за поясненнями бюджетних процесів відповідно до законодавства. У зв’язку з важливістю питання Центром організовано проведення тренінгу «Складання бюджету ОТГ, формування і виконання дохідної та видаткової частини бюджету», який відвідали чимало учасників.

У відкритті заходу взяла участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Окрім повноважень, об'єднані територіальні громади отримали й обов’язки, для виконання яких необхідне фінансування. Правильні розрахунки, вчасне подання бюджетів, проектів, дотримання вимог законодавства - це важливо не тільки для виконання законів, а й для розвитку громад. На сьогодні 36 ОТГ отримали субвенцію на розвиток інфраструктури. Для Запорізької області передбачено 124 млн. грн., 52 млн. грн. уже на рахунках громад. Минулого року вдалося освоїти 98% коштів державної субвенції. Ці кошти спрямовані на приведення в належний стан соціальної інфраструктури. Подані проектні пропозиції цього року вже всі затверджені. Тому просимо вас щоп'ятниці інформувати облдержадміністрацію про ситуацію щодо отримання фінансування. Якщо є проблеми або потрібна допомога, звертайтеся, будемо вирішувати питання, - зазначила Зінаїда Бойко.

Для проведення практичного заняття було запрошено тренера - радника з питань місцевих фінансів Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування Олену Савченко. Вона пояснила присутнім законодавчі засади, ознайомила з бюджетним календарем, етапами формування місцевого бюджету ОТГ, особливостями формування дохідної та видаткової частини бюджету. Під час навчання учасники розглянули бюджетний процес за програмно-цільовим методом і ознайомилися з механізмом моніторингу та оцінки ефективності бюджетних програм.

- Коли мова йде про невеликі населені пункти, села, треба підходити до впровадження громадського бюджету знизу - відштовхуватися від того, як буде зручно людям, які є можливості, щоб зробити цей процес ефективним. У невеликих селах з обмеженим доступом до інтернету краще залучати до поширення інформації друковані ЗМІ, які будуть знайомити жителів з проектами. Можна також організувати інформування в бібліотеках, залучаючи до обговорення в тому числі і відвідувачів, - поділилася досвідом Олена Савченко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 02 Серпня 2018 13:20 | Переглядів: 215

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]