Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Створюється центр оцінювання кандидатів на посади державної служби

Державна служба є основою державного управління. Створення професійної державної служби має виключне значення для країни, що здійснює соціально-економічні трансформації. Цілі реформ, що впроваджуються, не можуть бути досягнуті без професійних державних службовців.

З набранням чинності нового Закону України «Про державну службу» запроваджено повсюдний конкурсний підхід при відборі та призначенні на посади державної служби, де ключовим є запровадження належних, прозорих, валідних процедур оцінювання кандидатів. Це дозволить забезпечити належний добір претендентів на посади державної служби і тим самим посилити її спроможність, а також створити необхідні умови для професіоналізації державної служби.

Досвід проведення конкурсів на посади державної служби засвідчив необхідність удосконалення певних процедур та більшого застосування різноманітних технологій оцінки кандидатів, які унеможливлюють чи достатньо сильно мінімізують суб’єктивізм. Ось чому на часі запровадження тестових технологій оцінювання з використанням сучасних ІКТ. Аналіз стану проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби свідчить, що сьогодні протягом тижня, тобто п’яти робочих днів відбувається понад 1000 конкурсів. Такі темпи спонукають створити своєрідний хаб, тобто центр оцінювання, який би міг забезпечити належним чином процедуру оцінювання кандидатів і тим самим забезпечити ефективність конкурсного механізму. Це дасть можливість оптимізувати організацію та процедури оцінювання конкурсантів, покращити спроможність конкурсних комісій та НАДС оперативно та ефективно забезпечувати проведення конкурсів на зайняття посад державної служби. Центр також надаватиме методичну підтримку конкурсним комісіям в органах виконавчої влади, проводитиме тестування претендентів на посади державної служби категорії «А» щодо володіння ними англійської та французької мовами.

Створення Центру оцінювання претендентів на посади державної служби робитиме свій посильний внесок в забезпечення належних умов для реалізації громадянами України права на вступ на державну службу.

 

 

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ
МІЖРЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ТА ЗАПОРІЗЬКІЙ
ОБЛАСТЯХ



П'ятниця, 10 Серпня 2018 07:23 | Переглядів: 279

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]