Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Маєш борги-пересувайся пішки. Виявлення транспортних засобів боржників

У розпалі сезон відпусток. Багато громадян робить вірний вибір на користь відпочинку на курортах рідної України, весь рік чекали того моменту, коли усі валізи будуть завантажені до авто, та родина поїде у довгоочікувану відпустку. Ось воно: море. Однак, зовсім недалеким буде шлях для боржників за виконавчими провадженнями, в тому числі з аліментів.
У відповідності до вимог ч. 5 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», під час виконання рішень виконавець має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, яка міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних.
Серед іншого, державні виконавці мають доступ до інформаційних ресурсів Національної автоматизованої інформаційної системи (НАІС) Єдиного державного реєстру МВС України щодо транспортних засобів та їх власників для з’ясування майнового стану боржників за виконавчими провадженнями. На підставі отриманої з НАІС інформації, державний виконавець на підставі ч. 2 ст.56 Закону України «Про виконавче провадження» накладає арешт на майно (транспортний засіб) боржника та, у разі необхідності, керуючись ч. 3 ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» вживає заходів щодо розшуку транспортного засобу боржника, шляхом винесення відповідних постанов державного виконавця та направлення їх для виконання до Головних управлінь Національної поліції.
З початком реформування органів Державної виконавчої служби, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції, з’явилася можливість оперативно отримувати інформацію про транспортні засоби боржників, вносити інформацію по арешт та розшук транспортних засобів до відповідних інформаційних систем та розшукувати транспортні засоби, що пересуваються по населеним пунктам, автошляхам. Затримання транспортних засобів патрульною поліцією здійснюється під час патрулювання цілодобово 7 днів на тиждень.
Після затримання транспортний засіб передається для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку тимчасового зберігання. Витрати на доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку за допомогою спеціальних автомобілів – евакуаторів та зберігання транспортного засобу включаються державним виконавцем до витрат виконавчого провадження та підлягають стягненню з боржника. В подальшому, державний виконавець вилучає транспортний засіб зі спеціального майданчика чи стоянки тимчасового зберігання з метою реалізації арештованого майна для сплати вимог стягувача та коштів виконавчого провадження, до складу яких, відповідно до ч.1 ст. 42 Закону України «Про виконавче провадження» входить: виконавчий збір, авансовий внесок стягувача та витрати виконавчого провадження.
Тож, органи державної виконавчої служби застерігають: якщо маєте борги-сплатіть, щоб не ходити пішки.

Головний спеціаліст сектору
аналітики та статистики УДВС
ГТУЮ у Запорізькій області
Ю.Котькорло



Понеділок, 13 Серпня 2018 08:16 | Переглядів: 182

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]