Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Консультує Міністр юстиції України Павло Петренко

Чужих дітей не буває!
     Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому другий пакет законопроектів, розроблений в рамках ініціативи Міністерства юстиції #ЧужихДітейНеБуває - законопроектів, покликаних захистити права найменших українців. Це перемога всієї держави, адже сьогоднішні малюки в майбутньому розбудовуватимуть нашу країну. Лише щасливі діти можуть побудувати щасливе успішне суспільство.
     Документи передбачають посилення відповідальності неплатників аліментів, збільшення мінімального рівня фінансової підтримки дітей, які проживають в неповних сім’ях, та запровадження пільг і стимулів для батьків, які сумлінно виконують свій обов’язок.
    Прийняті законопроекти не лише посилюють відповідальність неплатників аліментів, а й гарантують гідне фінансове утримання дітей, які проживають в неповних сім’ях.
    Підтримані депутатами закони запроваджують систему мотивації батьків, які сумлінно виконують свої обов’язки та вкладають кошти у розвиток власних дітей. Для таких батьків, зокрема, передбачені податкові пільги та інші преференції.
    Також серед новацій:
• Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.
• Система автоматизованого арешту коштів боржників.
• Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.
• Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.
• Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.
• Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.
• Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.
     До другого пакету законопроектів в рамках ініціативи Чужих Дітей НеБуває входять:
• Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№8294 від 19.04.2018),
• Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№8295 від 19.04.2018)
• Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання»(№8296 від 19.04.2018).

Начальник Головного
територіального
управління юстиції
у Запорізькій області С.А.Васильцов

 



Вівторок, 14 Серпня 2018 09:53 | Переглядів: 185

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]