Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

15 серпня відзначається професійне свято археологів України!

Свято встановлено в Україні Указом Президента від 6 серпня 2008 року № 694/2008 «Про День археолога», «…ураховуючи вагомий внесок українських учених-археологів у розвиток вітчизняної археології, дослідження, збереження, популяризацію археологічної спадщини України та на підтримку ініціативи громадськості…».
Зв'язок віків, досягнення тисячі епох роблять спроби знайти археологи, щоденно вкладаючи свою душу, вміння та знання. Кожен крок робиться з надією на успіх. Пристрасть до історії, науки та романтики, приводять археологів на шлях до розкопок, які є неймовірною, часом фантастичною подорожжю у часі, яка відкриває завісу минулого.
Територія Запорізького району зберігає величезну кількість скарбів в майже 1000 курганів (найбільша кількість пам’яток археології в області), які чекають часу, коли до них доторкнеться рука археологів і будуть зроблені довгоочікувані величезні відкриття. А до того часу фахівці відділу культури і туризму Запорізької райдержадміністрації, представники органів місцевого самоврядування, працівники закладів культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради, які працюють на сільських та селищних територіях, Центрів культури об’єднаних територіальних громад та співробітники правоохоронних органів щоденно зберігають цілісність пам’яток археології, пильно слідкують за їх збереженням та борються із порушеннями.
На честь відзначення свята археологів на територіях сіл та селищ у закладах культури відбудуться культурно-просвітницькі заходи, де кожен мешканець зможе ознайомитись із культурною спадщиною нашого району. Для маленьких мешканців традиційно організовуються екскурсії до найближчих пам’яток археології, де вони почують цікаві розповіді та легенди, зможуть на годинку відчути себе шукачами скарбів.
Зі святом! Бажаємо натхнення та успіхів!
Відділ культури і туризму ЗРДА



Середа, 15 Серпня 2018 14:37 | Переглядів: 257

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]