Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

НА ЖИТЕЛІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ У ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ОЧІКУЄ НАСИЧЕНА ПРОГРАМА

Уже за тиждень українці будуть відзначати одне з найголовніших свят країни – День незалежності України. У прес-центрі облдержадміністрації відбувся брифінг директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій, заслуженого працівника культури України Владислава Мороко, який розповів про заходи, що відбудуться в Запорізькій області з нагоди 27-ї річниці незалежності України.

Посадовець повідомив, що напередодні свята в закладах культури планується проведення інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 27-річниці цієї знаменної події, з нагоди 100-річчя відродження української державності, враховуючи значення Української революції 1917-1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році, а також на вшанування тисячолітньої історії національного державотворення. У містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області відбудуться святкові концерти, виступи художніх колективів, демонстрація фото- та відеоматеріалів, присвячених мужності та героїзму українських воїнів у зоні проведення антитерористичної операції. У бібліотеках області будуть оформлені тематичні виставки літератури, викладки періодики, заплановано читацькі конференції, вікторини. Приміром, обласна універсальна наукова бібліотека планує провести книжкову мега-виставку для широкого кола користувачів «Пульс української незалежності», яка розповість про становлення Української держави, висвітлить події від 1991 року та сучасну війну за суверенність України. В бібліотеках для юнацтва та для дітей відбудуться книжково-ілюстративні виставки та майстер-класи. У музеях області експонуватимуться тематичні виставки, зокрема в обласному краєзнавчому музеї 22 серпня відкриється виставка «Історія державного герба України. До 100-річчя герба УНР».

За словами Владислава Мороко, 22 серпня в Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара з нагоди 27-річниці незалежності України відбудуться урочистості та святковий концерт «Слава Україні!»

На День прапора, 23 серпня, у Національному заповіднику «Хортиця» заплановано проведення урочистої церемонії підняття Державного прапора України на флагштоці біля Музею запорозького козацтва. Прапор України також буде урочисто піднято у Комиш-Зорі, на найвищій географічній точці області.

Безпосередньо 24 серпня представники релігійних конфесій області проведуть молебні за Україну.

- Звичайно, основні святкові заходи заплановано на 24 серпня з 10 до 22 години на площі Фестивальній. Головне, о 10:00 відбудеться урочисте проходження військовослужбовців та військових оркестрів проспектом Соборним. На площі Фестивальній відбудеться тематична виставка запорізьких майстрів та художників, у якій візьмуть участь ГО «Запорізький колорит», творче об'єднання «Самоцвіти Запоріжжя», творче об'єднання майстрів української народної вишивки «Цвіт калини», творче об’єднання «Колорит», Запорізький обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Запорізький обласний художній музей. Цьогорічну виставку представлять понад 60 провідних майстрів, які зберігають та продовжують кращі традиції українського народу. Обласний художній музей представить роботи художників - учасників третього всеукраїнського мистецького пленеру «Запорізький пейзаж 2018», - повідомив посадовець.

У концертній програмі візьмуть участь молоді запорізькі виконавці, професійні запорізькі артисти та визнані зірки української естради. Це Божена Дар, яка не лише прекрасно співає, але й веде активну волонтерську роботу разом з громадською організацією «Золоті Леви Чорної сотні», переможець телепроектів «Голос країни» та «Битва хорів», володар Першої премії вокалістів у Лондоні Ростислав Кушина. Завершить вечірню програму свята виступ відомої зірки Вєрки Сердючки.

Більш детальна програма святкових заходів на площі Фестивальній з нагоди 27-ї річниці незалежності України виглядає наступним чином:

10.00-14.00 - виставка військової техніки

10.00-10.30 - урочисте проходження військовослужбовців та військових оркестрів проспектом Соборним

10.30-11.00 - плац-концерт військових духових оркестрів військових частин

11.00-12.00 - урочистості за участю керівництва області та міста

12.00-14.00 - концертна програма учасників обласного центру патріотичного виховання та Всеукраїнського дитячого фестивалю «Крок до мрії»

17.00-19.30 - концертна програма колективів Запорізької обласної філармонії та обласного центру молоді

19.30-21.00 - концертна програма за участю зірок української естради Божени Дар та Ростислава Кушини

21.00-22.00 - виступ Вєрки Сердючки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 16 Серпня 2018 16:16 | Переглядів: 238

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]