Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

НА ЧЕСТЬ СВЯТА ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ ЗАПОРІЖЦІ ПІДНЯЛИ НА НАЙВИЩИЙ ФЛАГШТОК У КРАЇНІ

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного прапора України на найвищому флагштоці в Україні. Захід відбувся на о. Хортиця, біля Музею історії запорозького козацтва. В урочистостях взяли участь народний депутат України Ігор Артюшенко, начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, начальник Управління Служби безпеки України в Запорізькій області Олександр Хілько, керівництво правоохоронних органів, представники влади області та міста, військовослужбовці, волонтери та громадськість.

До урочистої церемонії підняття Державного прапора України також приєдналися борці за свободу та незалежність України: перший голова Запорізької міської організації Народного Руху України Костянтин Лямцев, учасник антитерористичної операції молодший лейтенант Юрій Лисенко, учасник антитерористичної операції, начальник групи по роботі з особовим складом військової частини 3029 Національної гвардії України майор Ігор Леденцов, учасник антитерористичної операції, тимчасово виконуючий обов’язки командира 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України полковник Андрій Зеленін.

Костянтин Бриль зазначив, що сьогодні українці відзначають одне з найбільш шанованих свят нашої країни - День прапора України.

- Починаючи з 16 століття козаки війська Запорозького використовували хоругви синьо-жовтих барв. Сучасний синьо-жовтий прапор був уперше публічно зафіксований ще в 1848 році, коли українці вивісили його над Львівською ратушею як національний прапор. З початку 20 століття навколо синьо-жовтого стяга об’єднувалися всі, хто боровся за Українську державу. І нині в Україні наш прапор єднає всіх патріотів. Хочу наголосити, що прапор є символом держави, атрибутом війська, символом національної приналежності та гідності. У повазі до наших національних символів проявляється свідомість наших громадян. Синьо-жовтий прапор нашої держави - символ, який знають у всій Європі. Тож сьогодні ми піднімаємо прапор нашої держави на святому для України місці – славетному острові Хортиця. Ми бачимо символ нашої держави, що вселяє надію в українців. Зі святом вас, шановні запоріжці! Поважайте наш прапор та любіть Україну, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання захисників України, що віддали своє життя за нашу державу.

На честь свята Державний прапор України було піднято на найвищий у країні флагшток, розташований на о. Хортиця, біля Музею історії запорозького козацтва. Загальна висота флагштока над рівнем Дніпра становить близько 90 метрів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 23 Серпня 2018 15:38 | Переглядів: 287

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]