Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ НЕ ТОРКНЕТЬСЯ ПЕРЕРАХУНОК ТАРИФІВ НА ГАЗ ТА ПОСЛУГИ ЖКГ

Нещодавня новина про ймовірний перерахунок ціни на газ та житлово-комунальні послуги стурбувала жителів області, здебільшого соціально незахищені верстви населення, які отримують субсидії. Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко пояснив, що перерахунок цін на отримувачах субсидій жодним чином не позначиться, бо вони платять і платитимуть фіксовану суму. Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю платити за житлово-комунальні послуги або газ, мають звернутися до управління соцзахисту і оформити субсидію.

У зв’язку з цим Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації інформує місцевих жителів про можливість отримання субсидії. Згідно з новими правилами призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг Заяву і Декларацію потрібно подавати: орендарям житла; внутрішньо переміщеним особам; тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб; тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати; тим сім’ям, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року; тим сім’ям, які за станом на травень 2018 року мали понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасили її до червня 2018.

Призначення субсидії здійснюється двічі на рік – у травні і жовтні.

За станом на 01.09.2018 житлову субсидію в області отримують 120 тис. домогосподарств.

На сьогодні залишилося поняття монетизації невикористаної суми субсидії. Як і минулого року, у разі економного споживання послуг в опалювальному сезоні 2017/2018 років громадянам на підставі списків організацій-надавачів послуг з газо-, електропостачання буде сплачено кошти за еквівалент 150 кВт годин електроенергії та 100 куб. метрів газу.

За інформацією Департаменту, у цьому році 835 підприємств провели перерахунки сум невикористаних субсидій за спожиті послуги: з електропостачання (у т.ч. на комунально-побутові потреби), теплопостачання, газопостачання (у т.ч. на приготування їжі та підігрів води), постачання холодної та гарячої води і водовідведення. До державного бюджету повернуто 200,3 млн. гривень.

До територіальних органів соціального захисту населення області ці організації надали списки на виплату монетизованих сум субсидії для 49,4 тис. отримувачів на загальну суму 27,5 млн. гривень. На сьогодні 28,7 тис домогосподарств подали відповідні заяви на відповідну виплату на суму 16,8 млн. гривень.

Питання реалізації оновленого порядку призначення житлової субсидії знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 03 Вересня 2018 09:14 | Переглядів: 163

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]