Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ОБЛАСТІ ПОВНІСТЮ БЕЗПЕЧНІ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

У перший день навчального року Департамент освіти і науки облдержадміністрації інформує батьків про стан безпеки об’єктів освітньої інфраструктури області. За оперативними даними, які надійшли від органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад та закладів освіти обласного підпорядкування, заклади освіти повністю готові до початку навчального року.

З метою створення безпечного середовища та профілактики травматизму серед здобувачів освіти в області здійснюється системна організаційна та управлінська робота щодо забезпечення надійності та безпеки об’єктів освітньої інфраструктури, проведення в закладах освіти заходів з надбання дітьми стійких навичок і звичок щодо потреби будувати своє життя за встановленими нормами і правилами особистої безпеки.

Упродовж 2018 року спеціалістами були проведені заходи з ремонту будівель і споруд, приведення зовнішньої території до безпечного стану, здійснюється подальше удосконалення протипожежного захисту. Для виконання вимог техногенної і пожежної безпеки та придбання технологічного обладнання в бюджетах закладів освіти області на 2018 рік заплановано понад 198 млн. грн., з яких понад 170 млн. грн. на цей час реалізовані. На залишок коштів планується завершити роботи до початку опалювального сезону. Заходи, виконання яких потребує додаткових коштів, будуть внесені в перспективні плани розвитку на 2019/20 роки.

Крім цього, фахівцями ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області протягом 2018 року проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 479 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Під час перевірок об’єктів виявлено 5340 порушень, з них 1892 не були усунуті протягом попередніх років. На 198 об’єктах були відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту; на 61 об’єкті відсутнє або несправне зовнішнє протипожежне водопостачання; на 26 об’єктах – внутрішнє протипожежне водопостачання; у 26 будівлях була необхідна заміна або ремонт систем електропостачання; у 15 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації; 59 будівель потребували забезпечення первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами належності. За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписів ГУ ДСНС України у Запорізькій області до адміністративної відповідальності притягнуто 479 осіб із числа керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб.

Питання стану надійності і безпеки об’єктів освітньої інфраструктури і виконання заходів для забезпечення надійності та безпеки їх експлуатації перебувають на постійному контролі облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 03 Вересня 2018 10:23 | Переглядів: 179

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]