Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Володарі ХХХ ювілейного Кубку «Червоного променя» - вольові та сильні духом біляни!

Володарі ХХХ ювілейного Кубку «Червоного променя» -
вольові та сильні духом біляни
Пройшли роки, пролетіли десятиріччя і вже в тридцяте кращі футболісти району виборювали перемогу на футбольному турнірі за Кубок газети «Червоний промінь» у Біленькому. Щасливою стала субота для господарів-білян – ФК «Надія» стала переможцем цьогорічного ювілейного турніру.


Цьогорік змагання до Дня фізичної культури та спорту відбулися за підтримки обласного депутата В.В. Щербини та голови районної державної адміністрації А.Г. Васюка.
Свято спорту та фізичної культури
І ось команди вишикувалися на урочисту частину з нагоди Дня фізичної культури та спорту, у програмі - футбольний турнір. Лунає Гімн України. Команди зі святом привітали організатори заходу - заступник голови райдержадміністрації Т.І. Рогач, редактор газети «Червоний промінь» О.Г. Якименко, голова КЗ ФСК «Колос» М.М. Земляк, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Л.В. Панічук, директор КЗ «ЗРК ДЮСШ» ЗРР О.І. Костенко та господарі Біленьківської громади – заступник голови з гуманітарних питань Біленьківської сільради М.В. Нотанова, директор школи Н. Ємець. Також до привітань з вокальним виступом долучилися талановиті учениці музичної школи.
За традицією, голова КЗ ФСК «Колос» М.М. Земляк від райдержадміністрації та райради відзначив грамотами за активну роботу та розвиток фізичної культури серед сільського населення кращих громадських діячів, спортсменів, активістів спорту, організаторів та спонсорів змагань, які в цьому році примножили спортивну славу Запорізького району. Також керівництво громади пам’ятними подарунками привітало найкращих учасників-переможців території з обласних змагань на краще спортивне село, а саме – В. Підойму, С. Першакова та Г. Міхна.

Перегортаючи архівні сторінки

Тридцять років тому першими володарями Кубку газети стали футболісти із села Відрадного, у 2006-му футболістам «ТЕМПу» вдалося його повернути знову до Відрадного. Три роки поспіль 1989-1991 рр. перемагала збірна Кушугумського радгоспу і лише у 2016-му молодим та талановитим футболістам ФК «Колос» вдалося відновити честь кушугумської команди. На жаль, у перші роки становлення незалежності України, турнір не проводився цілих три роки – 1992-1994 рр. Також володарями Кубку впродовж всіх цих років ставали: 1998, 1999, 2000, 2002 - ДДГ «Запорізьке», а потім - «Еліта»; 1988, 2001 – Шевченківське; 2003, 2014 - «Дніпро», Розумівка; 2005, 2009 - «Великий Луг», Володимирівка;
2012- 2013 – Малокатеринівка; 2017 – «Агро-Троя», Мар’ївка.
Змінювалися команди, переможці, місця зустрічі та футболісти біленького супроводжували нас усі ці роки. Лише до 1997 року біленьківці перемагали чотири рази, і в 2004, 2007, 2010, 2011, 2015 - Кубок знову належав білянам. Вони утримували чемпіонство дев’ять разів! Тож цьогорічна перемога - цілком заслужена!

Уперед – до перемоги!

Майже десята ранку, похмуро, увесь тиждень прогноз погоди віщував на суботу зливу. Переживали, та й даремно. Хоч сонечко за день і вийшло всього декілька разів, на території Біленьківської школи панувала тепла та святкова атмосфера. Ось і команди майже всі, а зібралися тут позмагатися за Кубок біляни, володимирівці, петропільці мар’ївці, відрадненці, миколай-пільці та футболісти з Дослідної станції. Деякі навіть встигли провести тренування на новенькому футбольному майданчику з натуральним покриттям та автоматизованою системою поливу - відзначили, що на такому полі грати – одне задоволення! Добре підготував поле до змагань громадський інструктор та капітан біленьківської «Надії» Сергій Першаков.
Відбулося жеребкування і команди, граючи за олімпійською системою, почали битву на вибування. Першими зіткнулися у двобої «Надія» та «Вікторія». У кожного було 40 хв. часу, по 20 хв. на кожний тайм, щоб подолати свого суперника гідно та красиво. Цим і скористалися господарі, забивши перший мֹ’яч, добре тут зіграв Артем Коваль. Чи то не прокинулись ще були миколай-пільці, але нерви з ними зіграли злий жарт, у результаті – автогол. У другому таймі їм вдалося трохи реабілітуватися – 2:1. Але біленьківець О. Жмуров забив останній вирішальний гол – 3:1. І Миколай-Поле першими вибувають із гри.
Друга гра між «Славутичем» та «Елітою» була не менш напруженою. Жовта картка футболістам Дослідної станції, напевно, вибила їх із колії, 1:0 – на користь петропільців. Забив вирішальний м’яч Д. Мазаєв.
У третій грі грали минулорічні переможці мар’ївці, які були налаштовані дуже рішуче, та й суперник їм дістався не із слабких – «Сігма» з Відрадного. І це вже стало зрозуміло у ході гри. Довгий час ніхто не хотів нікому поступатися: вдалі маневри, злагодженість, підготовку обох команд відмітили усі присутні вболівальники. 1:1 – результат основного часу. Та і під час пенальті напруженість не зникала, всі йшли на рівних. На жаль, трішки вправності все ж не вистачило «Сігмі» - 7:8.
Так склалося, що біленьківцям випала додаткова гра з сьомою командою – Володимирівцями. Але, не зважаючи вже на другу гру, володимирівцям все ж таки не вдалося подолати дружну команду, яка всю гру проявляла толерантність та робила дружні подачі суперникам. І біленьківська «Надія» потравляє у фінал з рахунком 2:0. Другий переможний гол забив Р. Моісеєнко.
Розпочалися фінальні зустрічі між Біленьким, Мар’ївкою та Петрополем, тут команди вже змагалися по колу. Розпочали «Агро-Троя» та «Славутич». Мар’ївці першими відкрили рахунок, не забарилися і петропільці, але буквально через хвилину мар’ївці забивають другий вирішальний гол – 2:1.
Під час першого тайму другої гри між «Надією» та «Славутичем», які зрівняли рахунок до 1:1, виникла спірна ситуація щодо кількості легіонерів у команді петропільців. У результаті «Славутич», який за попередніми іграми демонстрували гарний результат, була знята з турніру через не пред’явлення відповідних документів на вимогу білянської команди для підтвердження ряду гравців, згідно з Регламентом змагань.
Відповідно, ІІІ місце, при рівній кількістю здобутих очок і лише за кількістю збитих м’ячів, дісталося відрадненській команді. А боротьба за Кубок продовжилася вже між білянами та мар‘ївцями. Біляни гідно витримали всі випробування дня, не зважаючи на останнього сильного суперника, крилата богиня перемоги Ніка стала все ж на бік «Надії» -2:0.
Отже, результати турніру: І місце – «Надія», ІІ – «Агро-Троя», ІІІ – «Сігма», IV - «Вікторія», V – «Еліта», VІ – «Великий Луг», VІІ – «Славутич».
Переможці, призери нагороджені дипломами, медалями та м’ячами, кращі гравці – цінними подарунками. І вже традиційним подарунком для переможців стала передплата газети «Червоний промінь» на наступний рік.
Склад команди-переможниці: Сергій та Денис Першакови Олександр Козиряцький, Євген Коваль, Карен Погосян, Роман Моісєєнко, Роман Кузьмін, Олександр Храпійчук, Андрій Алєксєєв, Володимир Звєрєв, Олександр Деревинський, В’ячеслав Пилипенко, Олександр Жмуров, Роман Трофимчук, Артем Коваль, Роман Каретніков, Андрій Зимонін, Олександр Серга.
Кращі гравці: Д. Першаков, Р. Моісеєнко (с. Біленьке), І. Зозуля та І. Омельченко (Мар’ївка).
- Не зважаючи на те, що між командами, окремими гравцями, суддею Валерієм Педаком, упродовж всього турніру виникало багато спірних питань щодо перебігу гри, турнір завершився гідно. Цьогорічний Кубок був дуже напружений, кожна гра, як остання. Олімпіська система передбачає вибування команди відразу після поразки, тож кожний гравець хотів продемонструвати найкращий результат. Напруженість турніру підтверджується постійним обслуговуванням лікаря. І як бачимо, зібратися та більш зосередитися вдалося все ж білянам, - підбив підсумки турніру голова КЗ ФСК «Колос» М.М. Земляк.
Організатори заходу, колектив редакції та голова КЗ ФСК «Колос» М.М. Зямляк, висловлюють щиру вдячність за спонсорську підтримку та подарунки депутату обласної ради В.В. Щербині, голові районної державної адміністрації А.Г. Васюку, за сприяння в організації свята, створення належних умов для проведення заходу - керівництву Біленьківської ОТГ, колективу школи та учням, медсестрі Біленьківської лікарні В.Л. Кригіній - за медичний супровід цих змагань, усім активістам, і звичайно, вболівальникам, які надихали завзятою підтримкою свої команди до перемоги!

Інна МІХНО. Фото автора.
2. футболіста з Біленького В. Звєрєва прийшла підтримати вся родина.

 



Вівторок, 11 Вересня 2018 15:01 | Переглядів: 317

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]