Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Про права споживача при придбанні продуктів харчування

Суб'єкти господарювання сфери торгівлі продуктами харчування зобов'язані надати споживачеві достовірну і доступну інформацію про найменування, належність та режим роботи свого підприємства.
Відвідуючи незнайомий магазин громадянам-покупцям варто звернути увагу на вивіску: на ній повинно бути вказано його назва, адреса та режим роботи. Це необхідно робити також у тих випадках, коли придбавається будь-який товар на ярмарку. Така інформація знадобиться, якщо виникне проблема з товаром і постане необхідність звернутися з претензією.
Вибираючи продукти харчування, слід звернути увагу на зовнішній вигляд товару, наявність інформації про виробника, склад продукту, умови зберігання, дату виготовлення, перевірити термін придатності.
Необхідно звернути увагу на цілісність упаковки товару і якщо вона порушена, краще утриматися від покупки такого товару.
При покупці імпортних продуктів зверніть увагу на наявність інформації на зрозумілій мові. Закон забороняє реалізацію таких товарів без надання інформації на доступній для споживача мові.
На жаль, якість продуктів харчування не завжди можна визначити за їх зовнішнім виглядом. Якщо ви вдома виявили, що товар неякісний, слід принести його у магазин, пред'явивши чек. Відповідно до п.8 ст.8 Закону України «Про захист прав споживачів» у разі придбання споживачем продовольчих товарів неналежної якості продавець зобов'язаний замінити їх на товари належної якості або повернути споживачеві сплачені ним гроші, якщо недоліки виявлено у межах строку придатності та за наявністю розрахункового документу.

Відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації



Четвер, 13 Вересня 2018 14:20 | Переглядів: 194

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]