Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РАДА УЧАСНИКІВ АТО ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПРО ВЛАСНЕ ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

До роботи зборів обласної консультативної ради учасників антитерористичної операції долучився голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Головним питанням порядку денного стала структура та керівництво ради.

Зокрема, один із учасників консультативної ради учасників АТО Андрій Хімічев підкреслив, що останнім часом рада збирається не достатньо часто, у зв’язку з чим більшість важливих питань залишаються невирішеними. Зокрема, це стосується виділення землі сім’ям загиблих учасників АТО, видачі посвідчень УБД ветеранам-добровольцям. Крім цього, через те, що дії учасників ради не завжди погоджені на місцях, виникають певні проблеми.

- Ми пів року не збиралися, бо не було кворуму. Я розумію, що більша частина наших побратимів нині на передовій. Чимало хлопців роз’їхалися жити в інші міста. Та цей орган має працювати і рішення, які тут прийняті, є обов’язковими до виконання, - наголосив ветеран АТО Андрій Хімічев.

У свою чергу, голова консультативної ради м. Мелітополь Володимир Мінко зазначив, що «гарячі» обговорення є шляхом до сварок та непорозумінь. Тож раді потрібна нормальна структура. Він запропонував, аби надалі за круглим столом збиралися представники кожного району та щоб кожна територія мала лише один голос під час прийняття важливих рішень.

Представник Запорізького району Сергій Інюшев також наголосив, що кожен колегіальний орган має свій недолік - забагато думок одночасно. Та в разі відсутності порозуміння раду варто перезавантажити, аби через певний час зібратися і почати працювати наново.

У підсумку 24 учасники консультативної ради учасників антитерористичної операції (понад 50%) висловились за те, щоб змінити керівництво ради. Інші підтримали рішення про перезавантаження консультативної ради.

Як наголосив Костянтин Бриль, за приблизними підрахунками на сьогодні в Запорізькій області нараховується 7 123 ветерани АТО. Причому це представники ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та інших формувань, не враховуючи представників добровольчих батальйонів, які першими стали на захист України.

- Ми маємо вислухати і приймати думку всіх ветеранів АТО. В нинішньому складі консультативна рада учасників антитерористичної операції працює незадовільно. Тож потрібно змінювати підхід і змінювати систему. Пропоную вам за пару тижнів обговорити наявні проблемні питання, які заважають вам працювати, та визначитися з достойними кандидатурами, чисельністю та пріоритетами. За кілька тижнів прошу вас забезпечити максимальну явку, аби далі коордрада працювала та опікувалася питаннями, важливими для ветеранів АТО, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наступні збори призначено на початок жовтня 2018 року.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 19 Вересня 2018 14:51 | Переглядів: 215

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]