Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ДЛЯ БОРОТЬБИ З АМБРОЗІЄЮ ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ПОСТІЙНИЙ МОНІТОРИНГ

Розташування Запорізької області у сухій степовій зоні сприяє активному цвітінню різних видів бур’янів і особливо карантинного бур’яну - амброзії полинолистої в населених пунктах. Крім величезної шкоди для сільгоспвиробників, у період цвітіння в липні-серпні, пилок амброзії викликає серйозні алергійні захворювання у населення.

Починаючи з травня поточного року в рамках комплексу заходів щодо боротьби з карантинними рослинами, бур’янами та несвоєчасним покосом трав та з метою зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я населення працюють 25 робочих груп для виявлення порушень фітосанітарного стану суб’єктами господарювання, землевласниками та землекористувачами, у роботі яких беруть участь державні фітосанітарні інспектори. У містах та районах області були затверджені заходи щодо локалізації та ліквідації карантинних рослин та бур’янів на територіях, розроблено графіки рейдів-перевірок знищення бур’янів, карантинних рослин і своєчасного покосу трав.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Запорізькій області, за шість місяців землекористувачами та землевласниками на території області проведено боротьбу з амброзією на 476 тис. га, що становить п’яту частину загальної площі області. Зокрема: хімічним методом - на території 157 тис. га, механічним – 87 тис. га , агротехнічним – 232 тис. га. За цей період проведено 1421 рейд, надано 680 приписів, 292 попередження, накладено адміністративних стягнень на суму 4080 грн., розповсюджено 3000 буклетів та листівок.

Найбільш активно боролися з цим алергічним видом бур’яну у Веселівському, Новомиколаївському, Мелітопольському, Кам’янсько-Дніпровському, Більмацькому, Запорізькому, Якимівському, Вільнянському, Приазовському, Василівському районах, а також у містах Бердянськ, Запоріжжя та Енергодар.

Незважаючи на пізню осінь, боротьба з амброзією не припиняється. З метою перешкоджання розповсюдженню амброзії у вільні від бур’яну зони буде проводитися постійний моніторинг та карантинний огляд об’єктів регулювання державними фітосанітарними інспекторами в зимовий період. Так, категорично забороняється висівати засмічене карантинними бур'янами насіння сільськогосподарських культур, вивозити засмічену продукцію (сіно, солому, полову, зерно і зерновідходи тощо) за межі вогнища карантинного організму без карантинного сертифіката, виданого органами Держпродспоживслужби, використовувати на корм тваринам зерновідходи, які містять насіння карантинних бур'янів, без запарювання або розмелення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 30 Жовтня 2018 10:48 | Переглядів: 142

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]