Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Державна реєстрація актів цивільного стану за заявами, поданими через центри надання адміністративних послуг

Послуги з державної реєстрації актів цивільного стану є необхідними для громадян і найактуальнішими для інтеграції в центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).
Наказом Міністерства юстиції України від 29.08.2018 № 2825/5 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» затверджено, що практично всі послуги державної реєстрації актів цивільного стану можуть надаватися через ЦНАП, зокрема: державна реєстрація народження, шлюбу, розірвання шлюбу (за спільною заявою подружжя, яке не має дітей), зміна імені, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, реєстрація смерті. Запровадження надання адміністративних послуг, визначених цим наказом, через ЦНАП з 01 жовтня 2018 року, але не раніше впровадження доопрацьованого програмного забезпечення Державного реєстру актів цивільного стану громадян в промислову експлуатацію.
Державна реєстрація актів цивільного стану може проводитися за заявою заявника шляхом звернення до ЦНАП.
Адміністратор ЦНАП встановлює особу заявника та за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян формує та реєструє заяву, на якій заявник за умови відсутності зауважень до відомостей, зазначених у ній, проставляє власний підпис. Якщо документи, що подаються для державної реєстрації актів цивільного стану, складені іноземною мовою, до заяви обов’язково додаються переклад їх тексту українською мовою, а також копії паспортного документа іноземця, посвідки на постійне чи тимчасове проживання або іншого документа, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України, засвідчені в установленому порядку.
У разі подання заяви про державну реєстрацію смерті до неї за наявності додаються паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства померлого, а також військово-облікові та пільгові документи.
У разі подання заяви та документів, необхідних для державної реєстрації шлюбу, до ЦНАП адміністратор такого центру з додержанням вимог, передбачених статтею 32 Сімейного кодексу України, призначає з урахуванням побажань наречених день та час державної реєстрації шлюбу.
ЦНАП забезпечує передачу заяви та документів, необхідних для державної реєстрації актів цивільного стану, до відділу державної реєстрації актів цивільного стану в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці на розгляд та зберігання.
Державна реєстрація актів цивільного стану, видача відповідного свідоцтва та у випадках, передбачених Правилами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян проводиться відділом державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до законодавства.
У разі подання документів через ЦНАП отримання свідоцтва про народження, смерть, письмової відмови в проведенні державної реєстрації акту цивільного стану, висновку про надання дозволу на зміну імені чи про відмову у зміні імені здійснюється в ЦНАП, через який подано відповідну заяву.
ЦНАП забезпечує отримання відповідних документів не пізніше наступного робочого дня з дня державної реєстрації акту цивільного стану чи прийняття відділом державної реєстрації актів цивільного стану рішення про відмову в проведенні такої реєстрації або складання висновку про надання дозволу на зміну імені чи про відмову у зміні імені.
По Запорізькій області надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через ЦНАП буде здійснюватися у місті Бердянську, Мелітополі та Енергодарі. Наразі ведуться переговори та підготовчі заходи з цього питання.

В.о. начальника Головного територіального
управління юстиції у Запорізькій області С.Нікітенко



Середа, 31 Жовтня 2018 13:13 | Переглядів: 202

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]