Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

КОСТЯНТИН БРИЛЬ: «НАМ ПОТРІБНО НАВЧИТИСЯ ЕКСПОРТУВАТИ НЕ СИРОВИНУ, А ГОТОВИЙ ПРОДУКТ»

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час відкриття форуму «AgroPro», що розпочався у виставковому центрі «Козак-Палац». У заході беруть участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, представники обласної влади, міжнародних проектів технічної допомоги ЄС, Німеччини, Канади, Швейцарії, власники та керівники аграрних підприємств Запорізького регіону, компаній-переробників агропродукції.

Вітаючи учасників форуму, Костянтин Бриль наголосив, що головною метою заходу є об’єднання сільгосптоваровиробників для впровадження глибокої переробки продукції тваринництва та рослинництва, аби запорізькі виробники могли вийти на українські та закордонні ринки з вищою дохідністю. Також запорізькі сільгоспвиробники зможуть дізнатися більше про сучасні технології виробництва і переробки, покращення відносин з торговими мережами, вдосконалення можливостей малого та середнього бізнесу через ринкові об’єднання та співпрацю.

- Впевнений, що нашим фермерам дуже потрібна державна підтримка. Нещодавно я побував у Білорусі і там дуже активно діє підтримка сільгоспвиробників саме в напрямку переробки молочної, м’ясної та іншої продукції. Вважаю, що Україна має зосередитись саме на кроках підтримки та дотацій, а також розвитку переробки. Адже нині ми маємо все необхідне, і наше головне багатство - це родюча земля та її плоди. Тож нині нам потрібно навчитися експортувати не сировину, а готовий продукт, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону подякував запорізьким сільгоспвиробникам за ту допомогу, яка надається в розвитку регіону. Зокрема, у проведенні заходу «Врожай», завдяки якому бюджети всіх рівнів почали отримувати гроші на розвиток громад.

II спеціалізований аграрний форум з переробки продуктів тваринництва та рослинництва «AgroPro» присвячено ефективним інструментам розвитку аграрного бізнесу. Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу. Організатори нагадали, що перший аграрний форум у рамках ініціативи «EU4Business» відбувся в Запоріжжі рік тому та об’єднав 25 спікерів і понад 150 учасників навколо теми розвитку плодоовочівництва та вирощування нових культур.

Учасників форуму також привітала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова. Зокрема, посадовець звернула увагу на систему управління безпечністю харчових продуктів HACCP.

- Сьогодні в Україні розвивається тваринництво та виробництво продукції з доданою вартістю. Під час форуму сільгоспвиробники отримають інформацію про те, як отримати сертифікати HACCP та запроваджувати цю систему на власному виробництві. Нині в Україні зростає експорт такої продукції як масло, сухе молоко, борошно та тваринницька продукція. Окремо можна говорити про розвиток птахівництва, яке за 9 місяців поточного року збільшило потужності на 24%. І Запорізька область дуже активна в цьому напрямку. Нині ми говоримо про те, що розвиватись може лише той, хто шукає відповіді і ставить питання. Тож упевнена, сьогодні ми поставимо правильні питання і отримаємо на них відповіді, — наголосила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

У цьому році форум триватиме два дні і поділений на кілька частин. Зокрема, перша пленарна частина форуму присвячена інструментам державної підтримки в агросекторі та проектам міжнародної технічної допомоги. Понад 10 авторитетних українських та міжнародних спікерів розповідатимуть про можливості виходу малих і середніх агропідприємств на зовнішні ринки та включення їх у ланцюги доданої вартості, йтиме мова про правову тему форуму – захист від аграрного рейдерства.

На допомогу аграріям підготували презентації і розробки науковці Запорізького регіону. Зокрема, обладнання для виробництва харчових продуктів від Таврійського державного агротехнологічного університету.

Другий тематичний блок форуму акцентуватиме увагу на практичних аспектах упровадження стандартів НАССР у харчовій промисловості, сучасних технологіях переробки продукції та досвіді кооперації. Власним досвідом організації переробки продукції, кооперації поділяться керівники запорізьких підприємств «СПП Лана», ПрАТ «Племзавод «Степний», ТОВ «Токмак Млин», громадської організації «Рада жінок-фермерів», обслуговуючого кооперативу «Дніпро».

Крім цього, учасники форуму «AgroPro» планують відвідати харчові підприємства регіону та ознайомитися з найкращою практикою впровадження інноваційних технологій у виробничий процес.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Четвер, 01 Листопада 2018 14:36 | Переглядів: 197

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]