Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ - СЕРЕД ЛІДЕРІВ ПІДПИСАННЯ МЕДЗАКЛАДАМИ ДОГОВОРІВ ІЗ НАЦІОНАЛЬНОЮ СЛУЖБОЮ ЗДОРОВ’Я

В Україні триває третя хвиля підписання медичними закладами договорів із Національною службою здоров’я.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, за станом на 05.12.2018 103 заклади ПМСД Запорізької області подали документи на укладання договорів із Нацслужбою, з них: у документах 27 закладів після перевірки помилок не виявлено; у 66 були виявлені недоліки, тож документи направлені на доопрацювання; щодо документації восьми закладів тривають перевірки; ще два заклади ПМСД очікують перевірки документів. Для порівняння: під час першої та другої хвиль підписання договорів із НСЗУ до нового механізму фінансування приєдналися лише 12 закладів охорони здоров’я Запорізької області.

Відповідно до останніх показників Запорізька область увійшла до трійки лідерів третьої хвилі укладання договорів із НСЗУ. Попереду нас за кількістю поданих заяв від закладів ПМСД - Одеська (126 заяв) та Львівська (107 заяв) області.

У Департаменті наголошують, що з нового року процес підписання закладами ПМСД договорів не закінчується. Але процес перевірки та укладання договору займатиме відповідний час, упродовж якого ці заклади не отримуватимуть фінансування.

У той же час, Національна служба здоров’я України закликає пацієнтів пришвидшити підписання декларації з сімейними лікарями/терапевтами/педіатрами, а медичні заклади - укласти договір із Службою до кінця цього року.

Слід взяти до уваги, що з нового року заклади первинної медико-санітарної допомоги не будуть отримувати медичну субвенцію. Лише ті заклади, що автоматизувались, перейшли до Електронної системи охорони здоров’я та підписали договори з НСЗУ, будуть отримувати державне фінансування. Більше того, медичні заклади, які не матимуть договору з Національною службою здоров'я, не зможуть укладати декларації з пацієнтами.

Завдяки можливості спілкування з лікарем в електронному режимі поняття «черга», «талон», «прийомні години» тощо вичерпають себе. Згодом пацієнти будуть відвідувати відремонтовану амбулаторію, устатковану всім необхідним обладнанням, для швидкого та якісного огляду та постановки діагнозу, з наявністю електронного запису на прийом та з безоплатними базовими аналізами.

Довідково. За сім місяців роботи Національної служби здоров'я на нову модель фінансування вже перейшли 623 медичних заклади первинної медичної допомоги (з них – 85 приватних). Понад 13 мільйонів людей обрали свого лікаря в цих закладах. Національна служба здоров'я вже виплатила на рахунки закладів 2 454 321 332 грн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 07 Грудня 2018 09:20 | Переглядів: 188

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]