Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПЕРСПЕКТИВНИХ ПЛАНІВ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Розівському районі. За участю керівництва району, членів Ради регіонального розвитку району, керівників підприємств, депутатів районної ради, селищних та сільських голів відбулася презентація проекту Перспективного плану розвитку Розівського району на 2019-2021 роки.

На початку засідання Костянтин Бриль нагадав присутнім, що під час сьомого засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося під головуванням Президента України Петра Порошенка, отримано доручення розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

- Тож мною було поставлено завдання розробити в кожному районі такі плани і обговорити їх із громадою. Насамперед ми маємо прийняти ці плани на рівні громад, аби не тільки зрозуміти пріоритетні напрямки, а й підготувати на майбутнє якісні проекти. Адже на основі цих проектних документів влада зможе подавати їх на фінансування на обласному, державному чи партнерсько-донорському рівнях. Наступний рік буде дуже напруженим, та ми маємо виконувати свою роботу, незважаючи на жодні перепони від політиканів, популістів та навіть дії агресора, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо очільник регіону приділив увагу питанню відновлення «дороги життя» на Маріуполь та інших автошляхів Розівського району, а також роз’яснив головні нюанси введення воєнного стану, наголосивши на тому, що місцеві жителі не повинні піддаватися штучно створеній паніці.

Голова Розівської районної державної адміністрації Володимир Ревут презентував учасникам зібрання проект Перспективного плану розвитку Розівського району на 2019-2021 роки. Посадовець повідомив, що пріоритетними для району є напрямки водозабезпечення; поліпшення екологічного стану; покращення стану доріг і забезпечення автобусного сполучення; створення нових робочих місць, а також розвиток соціальної інфраструктури.

Зокрема, щодо водозабезпечення в майбутні три роки планується приділити увагу: питному водопостачанню смт. Розівка; капітальному ремонту магістрального водогону МВ-1 від НС 2-го підйому до смт. Розівка; капітальному ремонту водогону села Азов; придбанню автоцистерни для підвозу питної води для КП «Розівський комунгосп»; капітальному ремонту мережі водопроводу в с. Маринопіль; очищенню та впорядкуванню артезіанських свердловин на території Вишнюватської сільської ради та виготовленню проектно-кошторисної документації для будівництва водогонів у селах Новомлинівка та Кузнецівка.

У галузі освіти та дошкільного виховання місцева влада планує приділити увагу питанням благоустрою шкільного подвір’я Розівської загальноосвітньої школи № 1 І-ІІІ ст. (капітальний ремонт огорожі закладу, вимощування плиткою шкільного подвір’я, будівництво сучасного спортивного майданчика); утепленню фасаду будівлі Розівської загальноосвітньої школи № 2 І-ІІІ ст.; утепленню фасаду КЗ «Пролетарський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступ. - дошкільний навчальний заклад»; переведенню шкільних котелень на мінікотельні з використанням альтернативних видів палива.

У галузі охорони здоров’я, за словами Володимира Ревута, запланована реконструкція системи опалення лікувальних корпусів №1,2,4 Розівської центральної районної лікарні, енергозберігаючі заходи в частині будівлі лікувального корпусу № 1 Розівської ЦРЛ для розміщення КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги»; будівництво лікарняної амбулаторії; придбання автомобіля швидкої допомоги для Розівської центральної районної лікарні та проведення капітальних ремонтів ФАПів та ФП у сільських населених пунктах, покращення їх матеріально-технічної бази.

Стосовно поліпшення екологічного стану до проекту Перспективного плану розвитку Розівського району на 2019-2021 роки включено будівництво полігону побутових відходів біля смт. Розівка; реконструкцію очисних споруд, що обслуговують житловий масив Розівської досліної станції ІСГСЗ НААНУ, та придбання спеціалізованої техніки для діючих комунгоспів.

У районі також планується проведення ремонтних робіт найбільш аварійних ділянок та мостів; придбання машини дорожньої комбінованої для КП «Розівський комунгосп»; організація перевезень пасажирів на внутрішньорайонних та міських автобусних маршрутах загального користування шляхом придбання автобусів та облаштування автобусних зупинок у селах.

Розвиток виробничих галузей та створення нових робочих місць у Розівському районі планується за рахунок розміщення підприємства вироблення відновлювальних джерел енергії; початку роботи млина ТОВ «Прогрес»; запровадження лінії з виробництва інвентаря для вуличного благоустрою (виготовлення лавок, сміттєвих баків тощо) на базі діючих комунгоспів; створення пересувної оперативної бригади для обслуговування сільських водогонів на базі діючих комунгоспів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 12 Грудня 2018 08:56 | Переглядів: 190

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]