Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Сьогодні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Минуло понад 32 років після Чорнобильської катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь.
З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи, Указом Президента України 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Адже саме в цей день у 1986 році за надзвичайно складних умов у досить короткий термін було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим реактором 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС.
Незважаючи на всі труднощі і проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей.
Запоріжчани також брали участь у ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю. Ми висловлюваємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу. Наша повага і шана всім, хто щодня бореться із страшними хворобами, викликаними катастрофою.
Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили.
Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла.
Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Зичимо героям-ліквідаторам та усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я і впевненості у завтрашньому дні!
На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха. Ця катастрофа ще дуже довго буде відчуватися важким відлунням в наших серцях. Нехай мирний атом служить на благо людства.
Ще раз всім ліквідаторам щира подяка і шана!

З повагою,
голова Запорізької райдержадміністрації Анатолій Васюк



П'ятниця, 14 Грудня 2018 10:09 | Переглядів: 314

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]