Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКІ СЛУЖБИ ГОТОВІ ДО ЗИМОВИХ ВИКЛИКІВ НЕГОДИ

На території Запорізької області, як по Україні в цілому, очікується погіршення погодних умов. У зв’язку з цим відбулося засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференції.

До роботи долучилися керівники та фахівці профільних служб у Запорізькій області на чолі із заступниками голови облдержадміністрації Віктором Скобліковим та Андрієм Антоновим.

За повідомленням Українського Гідрометеорологічного центру з 4 по 5 січня на території Запорізької області внаслідок переміщення активного циклону очікується ускладнення погодних умов: удень 4 січня випадатиме значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру - до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву - 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, а вдень 5 січня - припинення опадів і явищ.

Ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності. Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання в населених пунктах, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі.

Під час засідання учасники заслухали доповіді представників обласних державних адміністрацій щодо готовності протидіяти наслідкам негоди. Зокрема, щодо забезпечення технікою, паливно-мастильними матеріалами, а також наявності піщано-соляної суміші.

- При погіршенні погодних умов для доріг області на сьогодні заготовлено 4 тис. тонн посипного протиожеледного матеріалу. Запорізький облавтодор, який займається зимовим утриманням доріг, має запас палива, бензину, також є матеріальний резерв на 6 тонн бензину та 13 тонн дизельного пального. У період пониження температури планується розгорнути 257 стаціонарних пунктів обігріву. У разі ускладнення погодних умов, пов’язаних із заметами, на розчистку доріг загального користування планується залучити 1268 одиниць спеціальної техніки. При ускладненні погодних умов обласний штаб працює в цілодобовому режимі, всі питання вирішуються в робочому порядку, - зазначив у своїй доповіді заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

Найбільш проблемними ділянками доріг на території Запорізької області внаслідок ускладнення погодних умов можуть бути: ділянка автомобільної дороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта від м. Василівка до с. Вовчанське (Якимівський район); ділянка автомобільної дороги М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ від м. Мелітополь до с. Червоне Поле (Бердянський район) та ділянка автомобільної дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь від м. Оріхів до смт. Розівка.

Для забезпечення готовності підрозділів Головного управління ДСНС до дій за призначенням та враховуючи досвід ліквідації надзвичайних ситуацій на території Запорізької області в умовах зимового періоду, підрозділами підготовлено спеціальну та інженерну техніку до експлуатації в зимовий період. Крім цього, у разі ускладнення оперативної обстановки можна задіяти техніку підвищеної прохідності Національної гвардії України, яка дислокується в м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Мелітополь та м. Енергодар у кількості 10 одиниць.

На період погіршення погодних умов у зимовий період Службою автомобільних доріг у Запорізькій області визначено 56 місць відстою для великогабаритних транспортних засобів, де може розміститися 535 - вантажних або 1 тис 272 легкових автомобілів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 02 Січня 2019 06:26 | Переглядів: 178

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]