Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ВІТАННЯ ГОЛОВИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ КОСТЯНТИНА БРИЛЯ З НАГОДИ 80-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шановні земляки!

Сьогодні особлива дата - в цей день Запорізька область стала окремою адміністративно-територіальною одиницею, яка була утворена шляхом поділу Дніпропетровської області.

Наш регіон - справді прекрасний. Багатий на степи та поля, Азовське море, лимани, заповідники, пам’ятки природи, Дніпровські води, які омивають перлину нашого краю - славетну Хортицю.

Офіційний день народження Запорізької області - 10 січня 1939 року. Та насправді наш регіон має дуже давню історію до того, як став самостійною адміністративно-територіальною одиницею. Так, після татаро-монгольської навали 1237–1240 років територія Запорізького краю на два століття ввійшла до складу Золотої Орди. Наші степи населяли ногайці. Потім Запорізький край став центром формування козацтва та Війська Запорозького Низового. Саме Запорозька Січ стала першим на території України політичним формуванням з усіма ознаками республіки. Вона тривалий час зберігала свою незалежність та посідала визначне місце в міжнародних відносинах.

Уже в більш сучасному заселенні та освоєнні земель Запорізької області взяли участь представники багатьох народностей та національностей. Серед них - німці-меноніти, болгари, євреї, гагаузи, поляки, серби, греки, албанці та інші.

Нині Запорізька область є важливою частиною України. Ми маємо чимало досягнень у різних галузях, не боїмося труднощів та викликів. Адже в першу чергу Запорізький край - це працьовиті, мужні та добрі люди.

Тож вітаю вас із ювілеєм області та бажаю, аби наша земля з багатовіковою історією тільки розквітала та багатіла!

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль



Четвер, 10 Січня 2019 12:03 | Переглядів: 187

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]