Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відходи є одним з найбільш значних факторів забруднення довкілля


Відходи є одним з найбільш значних факторів забруднення довкілля. Величезні обсяги накопичення твердих побутових відходів - це реальна небезпека для населення і навколишнього природного середовища, яка є на сьогодні складною проблемою і потребує негайного розв’язання. Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послух.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки). Згідно з п. 1 ч. 3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укладати договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних та юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

Відсутність у громадян договорів на вивезення відходів або відмова від укладення договору є порушенням вимог щодо поводження з відходами та тягне за собою складання протоколу про адміністративне правопорушення та накладення штрафу – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» і тягне за собою адміністративну відповідальність. Отже, якщо на вашій території відсутня послуга зі збирання та вивозу твердих побутових відходів, наполегливо рекомендуємо звернутись до сільських рад та вимагати укладання ними договорів на вивезення сміття із спеціалізованими підприємствами.

Слід пам’ятати, що чистота довкілля залежить від усвідомлення важливості питання засмічення територій та відповідального ставлення кожного до вирішення питання збирання та вивезення побутових відходів. Тож, будьмо дбайливими господарями у своєму домі та на подвір’ї, у рідному селі.



Четвер, 07 Лютого 2019 11:21 | Переглядів: 226

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]