Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У неділю, 30 квітня, відбудуться перші вибори місцевих голів та депутатів у 8-ми об’єднаних територіальних громадах Запорізької області.

Вибори відбудуться у Великобілозерській, Павлівській, Широківській, Водянській сільських, Гуляйпільській, Кам’янсько-Дніпровській, Оріхівській міській, та Чернігівській селищній ОТГ (Об’єднаній територіальній громаді).
Запорізький медіа-центр постійно слідкує за впровадженням реформи Децентралізації влади, що триває у Запорізький області, тому ми, звичайно, на передодні виборів вирішили провести прес-захід за участю керівників районів Запорізької області, членів виборчих комісій та експертів які залучені до впровадження цієї реформи.
- Після виборів 30 квітня, три райони (Запорізької області) будуть повністю покриті об'єднаними територіальними громадами. Вибори до Оріхівської міської ОТГ призведуть до того, що громади повністю охоплять район, тому виникає логічне питання, щодо подальшої долі функціонування районних рад.
Цікава ситуація й у Чернігівському та Великобілозерському районах, громади у яких створювалися у форматі “один район — одна громада” і за Законом України Про добровільне об'єднання територіальних громад, уся спільна власність районів переходить до об'єднаних громад, це стосується і бюджету - говорить Маргарита Тріпольська, консультант регіонального відділення Асоціації міст України.
Але попри цю певну невизначеність з долею районних рад, реформа децентралізації влади триває, і за словами Маргарити Тріпрольської, ні в кого вже не виникає сумнівів невідворотності змін.
Пройдуть вибори й у Широківській громаді, яка створена у 2016 році у Запорізькому районі.
За словами Анатолія Васюка, голови Запорізької районної державної адміністрації, ця громада є однією з найбільших в області: включає шість сільських рад, а це більш як 10 тисяч населення. Що стосується власне виборів то за 22 депутатських місця змагаються 152 кандидати, з яких 128 є самовисуванцями. На голову громади претендують п'ять кандидатів.
Андрій Баришніков, тренер Центральної виборчої комісії з виборчого законодавства, загалом позитивно оцінює хід підготовки виборчого процесу, але й звертає увагу на певні об'єктивні труднощі, які пов'язані з фінансуванням виборів, комплектацією виборчих комісій, друком, зберіганням бюлетенів. Також Андрій Баришніков нагадує, що ми є прифронтовим регіоном і потрібно пильнувати, щоб у день виборів не сталося диверсій та провокацій і тут важлива взаємодія правоохоронних органів та всіх учасників виборчого процесу.
Що стосується порушень, то в основному вони відбуваються у день голосування.
Ксенія Альошина, заступник голови Кам'янсько-Дніпровської районної адміністрації, говорить, що для їхнього району це будуть перші вибори в громадах, вони до них готові, а але є й частина людей, які хвилюються, перед об'єднанням, і це звичайно зрозуміло.
Вибори у Кам'янсько-Дніпровському районі, у двох громадах, пройдуть вперше, які щойно утворилися. Кам'янсько-Дніпровська міська ОТГ буде налічувати 21 тисячу населення

 



Середа, 26 Квітня 2017 13:55 | Переглядів: 486

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]