Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Шановні мешканці району!

З настанням весни, спостерігається підвищення температурних показників і незначна кількість опадів, починається пожежонебезпечний період. При таких умовах можливе виникнення пожеж в природних екосистемах.
Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Найбільша їх кількість, як правило, припадає на весняно-літній період. У вихідні і святкові дні ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню.
Нагадуємо, що пожежі пов’язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків, завдають непоправимої шкоди рослинному та тваринному світу, призводять до забруднення атмосферного повітря. Спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву. На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав'янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння. Знищення природної листяної підстилки мінімум вдвічі збільшує промерзання ґрунту.
ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ: Пожежами завдається величезної шкоди ґрунтам, рослинному та тваринному світу, виникає забруднення атмосферного повітря.
Відповідальність за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачена ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян i на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тi самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповiдного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 49 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян i на посадових осіб - від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Пам'ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.Бережіть себе та природу!!!

Відділ з питань цивільного захисту населення Запорізької райдержадміністрації



П'ятниця, 28 Квітня 2017 14:10 | Переглядів: 501

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]