Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

З 1 БЕРЕЗНЯ ЗАПОРІЗЬКИМ ПЕНСІОНЕРАМ АВТОМАТИЧНО ПІДВИЩАТЬ ВИПЛАТИ

Від сьогодні, з 1 березня, вперше відбудеться автоматичний перерахунок пенсій. Подробиці цього перерахунку роз’яснені на Урядовому порталі.

Щорічний автоматичний перерахунок пенсій передбачений пенсійною реформою. Це означає, що для перерахунку пенсій не потрібно приймати окремих рішень Уряду чи парламенту. Кошти на перерахунок Уряд уже передбачив у державному бюджеті.

Формула перерахунку залишається незмінною. Вона застосовувалася для осучаснення пенсій у жовтні 2017 року, за нею розраховуються новопризначені пенсії, а також будуть автоматично переглядатися кожного року. Ця формула враховує стаж (роки сплати соціальних внесків), рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер, а також рівень середньої заробітної плати по країні – спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат. Саме цей показник буде тепер щорічно збільшуватись, а отже і збільшуватиметься загальний розмір пенсії. Показник середньої заробітної плати збільшуватиметься на 50% зростання середньої заробітної плати по країні «плюс» 50% інфляції.

За підрахунками Міністерства соціальної політики, показник середньої заробітної плати, який враховується у формулі, зріс на 17%. А середній розмір підвищення проіндексованих пенсій складе 255 грн.

Це не означає, що всі отримають однаково 255 гривень, адже кошти розподіляються відповідно до формули. Реальне підвищення відбудеться для 8 мільйонів пенсіонерів, але підвищення буде не меншим за 100 гривень.

Крім цього, Уряд направить додатковий фінансовий ресурс, який з’явився від розмитнення «євроблях», на доплати пенсіонерам з найнижчими пенсіями. В цьому році 1,9 млн. пенсіонерів отримають по 2 410 грн. Йдеться про підтримку тих громадян, які мають повний страховий стаж, але низькі пенсії. Це відбулося тому, що формула перерахунку пенсій враховує не тільки стаж, а й розмір заробітної плати. А за радянських часів чимало категорій працівників отримували мізерні зарплати (колгоспники, виховательки, санітарки та інші).

Аби захистити інтереси цієї категорії пенсіонерів, Уряд уже розробляє механізм підвищення пенсій для громадян з великим страховим стажем.

У Запорізькій області з 1 березня перерахунок та підвищення пенсій очікується для 432 тисяч пенсіонерів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 01 Березня 2019 12:46 | Переглядів: 173

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]