Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РНБО ОБГОВОРИТЬ РЕФОРМУВАННЯ «УКРОБОРОНПРОМУ» ТА РОЗШИРЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ДІЯЛЬНІСТЮ ОБОРОННОГО СЕКТОРУ

Президент Петро Порошенко доручив підготувати засідання Ради нацбезпеки та оборони для обговорення питаннь реформування «Укроборонпрому», посилення прозорості його діяльності, розширення контролю за діяльністю оборонного сектора. Про це Глава держави повідомив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку в ході робочої поїздки до Миколаївської області.

«Оборона, армія, захист країни для мене – понад усе», - наголосив Петро Порошенко.

«Ми вже давно планували засідання Ради нацбезпеки та оборони з питань реформування «Укроборонпрому» та посилення прозорості його діяльності, розширення урядового, парламентського та суспільного контролю за діяльністю оборонного сектора», - зазначив Глава держави.

Він повідомив, що доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову підготувати це засідання попередньо на середу, провести необхідні консультації з нашими закордонними партнерами.

«Поки армія захищає країну, я вважаю своїм обов’язком захистити саму армію і від корупції, але так само і від політиканів, які на основі окремих реальних недоліків, або взагалі фейків, намагаються очорнити і перекреслити усі зрушення у зміцненні обороноздатності країни, які досягнуті протягом останніх п’яти років», - наголосив Глава держави.

«Особливо цинічною виглядає позиція тих кандидатів в Президенти, які, будучи на керівних посадах в Уряді та міністерстві оборони, підписували злочинні постанови, розпродавали зброю, техніку, демонтували військові містечка, розбазарювали і розкрадали землі, бездумно скорочували особовий склад наший Збройних Сил. Розпродавали шпиталі, і на початку агресії не було де розмістити наших поранених», - підкреслив Президент.

Він додав: «Це завдяки цим героїням та героям на момент вторгнення Путіна в Україну наша армія була гола й боса, роздягнена й роззута, обеззброєна і небоєздатна. Вони точно заслужили звання героя Росії. А тепер ще вони мають совість судити-рядити тих, хто відновлював наші Збройні Сили, перетворював їх на одну із найсильніших армій континенту».

«Друзі, історія всіх і все розставить по місцях. Але поки що всі ми потребуємо правди – об’єктивного розслідування, яке би точно завоювало довіру. Закликаю всі правоохоронні органи до максимально відкритості. Інформуйте суспільство настільки широко, наскільки це лише можливо, щоб не завдати шкоди слідству», - зазначив Петро Порошенко.

Президент також закликав всіх бути уважними до інформації, яка з’являється у засобах масової інформації у передвиборчий період: «У Сполучених Штатах цей період називають «оctober surprises» (жовтневі сюрпризи – ред.). У них вибори Президента проходять у листопаді і обов’язково є викид бруду, часто фейкового. Україна не є виключенням. І тому нам потрібно бути максимально пильними, не дати себе використати».

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України



Вівторок, 05 Березня 2019 08:31 | Переглядів: 139

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]