Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Увага! Корисна інформація

Якщо автотранспортний засіб зачепив ЛЕП. Що робити?
При падінні проводу на машину водій повинен негайно зупинити машину. Якщо при цьому можна звільнити машину від дроту пересуванням машини, то це необхідно зробити якнайшвидше.

1. У разі зіткнення підйомного механізму або інших частин машини з струмоведучими проводами водій повинен якомога швидко розірвати контакт і відвести рухому частину механізму від струмоведучих частин і повідомити про подію ПАТ «Чернігівобленерго»


2. Якщо дріт низької напруги – ізолюючих властивостей автопокришок достатньо для його ізоляції від землі. Автомобіль буде під напругою лінії, але струм по ньому не потече. Негайно телефонуйте за телефоном служби порятунку 112. Не виходьте з машини і очікуйте допомогу.

3. Якщо провід напруги більше 1кВ, вона проб’є покришки – струм буде по корпусу автомобіля витікати на землю. У цьому випадку, якщо немає загоряння, перебувати в салоні безпечно. Негайно телефонуйте за телефоном служби порятунку 112. Не виходьте з машини і очікуйте допомогу.

4. Електричний струм напругою понад 1 кВ, що протікає по шинах, викликає фізичне руйнування гуми. Займання шин – сигнал до евакуації.

5. Евакуація з автотранспортного засобу:
Якщо у Вашого взуття нестійка підошва (наприклад, каблуки) – зніміть її, евакуюють босоніж. Товщина підошви недостатня для захисту від електричного струму. А ось втрата рівноваги буде смертельною. Виплигуйте одночасно на обидві щільно зімкнуті ноги. Якщо ви евакуюєтесь з автобуса – виходьте у дальні від контакту з проводом двері. При евакуації не торкайтеся корпусу автотранспортного засобу. Відходьте із зони ураження «гусячим кроком»: зведіть ноги разом, не відривайте їх один від одного і від землі, пересувайтеся дрібними-дрібними ковзаючими кроками. Таким чином, при ходьбі обидві ноги будуть знаходитися практично в одній точці з одним електричним потенціалом – напруга між ними не виникне. Намагайтеся не втрачати рівновагу, не збільшуйте ширину кроку, не торкайтеся землі рукою, не спирайтеся на сторонні предмети, не торкайтеся інших людей. Відійдіть від контакту з проводом на відстань не менше 8 м. – Візуально одно довжині рейсового автобуса.

7. Негайно повідомте про обірваний дріт:
За єдиним телефоном служби порятунку 112.
Якщо є потерпілі, викличте швидку допомогу за телефоном 103

8. Попередьте перехожих про небезпеку:

Організуйте охорону місця пошкодження;

Звертайтеся до перехожих з попередженням;

Не приступайте до роботи і не покидайте місце падіння дроти до приїзду ремонтної бригади

Організуйте надання першої допомоги постраждалим.



Середа, 13 Березня 2019 11:48 | Переглядів: 189

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]