Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

УЧАСНИКАМ ООС ТА ВИМУШЕНИМ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ДОПОМОЖУТЬ ЗНАЙТИ РОБОТУ ЧИ РОЗПОЧАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ

У Запорізькій області розпочинається реалізація проекту кар’єрного розвитку вразливих груп населення «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проект з відновлення та розбудови спроможностей». Презентація цього проекту відбулась за участі начальника Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артура Бойка та керівника громадської організації «СВ-Платформа» Валерія Кокотя.

Проект втілюється відповідно до Угоди між Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Аналітичним центром «СВ-Платформа». Фінансування проектних заходів здійснюватиметься за рахунок гранту Світового банку.

Метою проекту є пом’якшення наслідків вимушеного переїзду внутрішньо переміщених осіб, сприяння адаптації учасників ООС, надання підтримки членам їхніх сімей та іншим вразливим верствам населення.

- Останні декілька років Запорізька область отримує потужну підтримку від міжнародної спільноти. Багато проектів направлено на подолання наслідків конфлікту та підтримці переселенців. Проте недостатньо уваги приділяється тим, хто повернувся з зони ООС (АТО), проте саме їм необхідні адаптація, соціалізація, допомога та психологічна реабілітація. Цей проект допоможе надати необхідні навички, щоб пройти навчання чи перенавчання, отримати роботу чи розпочати власну справу, стати частиною економічно активного населення та працювати на території Запорізької області, - відзначив у своєму виступі Артур Бойко.

Проектними заходами будуть охоплені 5 міст області: Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та Токмак.

Як розповів Валерій Кокоть, з березня по травень усі бажаючі з числа внутрішньо переміщених осіб, учасників ООС, членів їхніх сімей та інших вразливих верств населення візьмуть участь у тренінгах та майстер-класах з кар’єрного розвитку. Проект передбачає п’ять етапів: майстер класи з пошуку роботи, що передбачає кар’єрний розвиток, самозайнятість, профорієнтацію, саморозвиток тощо; семінари з розвитку бізнесу, де розглядатимуть теим з розвитку бізнесу, пошук та залучення інвестицій; тренінги, консультації та професійне навчання для безробітних; тренінги зі старту бізнесу та фінальний етап програми – проведення ярмарку вакансій за участі роботодавців.

Ті, хто має намір розпочати власну справу, зможуть стати учасниками бізнес-тренінгів та отримати менторську підтримку. Бажаючим знайти чи змінити роботу, надаватимуться індивідуальні профорієнтаційні консультації. Зокрема, 160 учасників проекту зможуть отримати професію або змінити свій фах шляхом профнавчання.

За попередніми даними у Запорізькій області налічується близько 60 тисяч ветеранів АТО та членів їхніх сімей, 53 тисячі внутрішньо переміщених осіб та близько 50 тисяч інших вразливих верств населення.

Довідково: Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +380990692549 або електронною поштою platformsv@gmail.com

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 18 Березня 2019 14:42 | Переглядів: 128

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]