Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІР КОМПЕНСАЦІЇ ПО ТИМЧАСОВІЙ ВТРАТІ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

Зміни у законодавстві щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування обговорили учасники семінару-наради, яку провело Запорізьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

У заході взяли участь представники 56 великих підприємств – страхувальників м. Запоріжжя.

Як повідомив начальник Запорізького відділення Олег Бескіщенко, середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, що надається Фондом соціального страхування України, у 2018 році склав 224,4 грн. - це на 54,2 грн. або на 31,9% більше, ніж у 2017 році. Збільшення середнього розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов’язано зі зростанням мінімальної заробітної плати в країні.

Загальні витрати Фонду на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності у порівнянні з 2017 роком збільшились на 1 млрд. 679 млн. грн. або на 27,7% та склали за підсумками 2018 року понад 7 млрд. 747 млн. грн.

Підставою для нарахування Фондом матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок. З 1 жовтня 2018 року з метою оптимізації та пришвидшення фінансування страхувальникам надано можливість надсилати заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

Упродовж 2018 року Фонд соціального страхування України профінансував виплати матеріального забезпечення, враховуючи допомогу по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах, для понад 2,5 млн. застрахованих осіб.

За рахунок коштів Фонду соціального страхування України здійснюється надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності, починаючи з шостого дня перебування на лікарняному. Упродовж 2018 року страхувальниками було надано до Фонду заяви-розрахунки для фінансування 37 759 242 днів тимчасової непрацездатності, що на 5,7% більше, ніж у 2017 році.

У ході семінару-наради учасники розглянули найбільш актуальні питання, пов’язані з наданням матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, а саме: обчислення страхового стажу відповідно до положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»; правильність оформлення листків непрацездатності, в т.ч. по вагітності та пологах; правильність призначення та правомірність використання коштів Фонду соціального страхування України на виплати установлених видів матеріального забезпечення відповідно до чинного законодавства України, у т.ч. за договорами цивільно-правового характеру; надання страхувальниками заяв-розрахунків та повідомлень про виплату страхових коштів; аналіз помилок при призначенні та нарахуванні матеріального забезпечення застрахованим особам; про роботу комісій, уповноважених із соціального страхування, додержання страхувальниками термінів призначення та виплати матеріального забезпечення застрахованим особам у відповідності до законодавства.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 19 Березня 2019 11:44 | Переглядів: 144

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]