Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Про встановлення опіки та піклування

Керуючись постановою Кабінету міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Сімейним кодексом України, з метою соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та реалізації державної політики щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відбувається встановлення опіки та піклування.

Встановлення опіки та піклування це влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають, переважно, в сімейних, родинних відносинах з цими дітьми – сиротами або дітьми позбавленими батьківського піклування, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку і захисту їх прав та інтересів.

Опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцяти років, а піклування – над дитиною у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

У процесі оформлення опікунства або піклування особа, яка виявила бажання взяти на виховання в сім’ю дитину-сироту або дитину позбавлену батьківського піклування подає документи відповідно до пункту 40 постанови Кабінету міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» до служби у справах дітей райдержадміністрації. Служба у справах дітей готує висновок про доцільність (недоцільність) призначення опікуном або піклувальником, який розглядається на комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації. Готується проект розпорядження голови райдержадміністрації.

Перелік документів для осіб, які виявили бажання взяти на виховання в сім’ю дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування

для встановлення опіки або піклування

Документи для заявників

Заява від особи (від подружжя приймається спільна заява, підписана обома подружжями).
Копію паспорта та ідентифікаційного коду.
Копію свідоцтва про шлюб (для осіб, які перебувають у шлюбі).
Довідка про доходи за останні 6 місяців або копію декларації про доходи, засвідчену в установленому порядку.
Документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням кандидата в опікуни або піклувальники.
Довідка про склад сім’ї або осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, будинку.
Довідка з місця проживання майбутнього опікуна.
Висновок про стан здоров’я заявника та всіх членів родини, складений за поданою формою згідно Постанови КМ України від 24.09.2008р. № 866.
Довідка від нарколога та психіатра для осіб, які проживають разом із заявниками.
Довідка про наявність чи відсутність судимості (м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, 2-а).
Характеристика майбутнього опікуна з місця роботи та місця проживання.
Письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї кандидата в опікуни.
Довідку про проходження курсу навчання з виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і рекомендацію центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо включення кандидатів до єдиного банку даних.

Служба у справах дітей РДА



Четвер, 21 Березня 2019 08:11 | Переглядів: 336

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]