Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

Міфи про поствакцинальні реакції

Одна з найбільш міфологізованих тем щодо вакцинації - реакції після щеплень. Дуже часто батьки помилково вважають їх небезпечними для здоров’я дитини та навіть відмовляються від вакцинації взагалі. В переважній більшості випадків такі реакції проходять самостійно. Жодної небезпеки здоров’ю дитини вони не несуть.

Йдеться про такі поствакцинальні реакції, як підвищення температури, виникнення набряку, ущільнення чи почервоніння у місці ін’єкції. Здебільшого вони тривають протягом одного-двох днів та є абсолютно очікуваними реакціями на вакцини.

Такі реакції організму пов’язані з механізмом дії певних вакцин. Щоби сформувати оптимальну імунну відповідь на введені антигени (компоненти вакцини, до яких, власне, і формується імунітет), до вакцин додають спеціальні речовини-ад’юванти. Вони підсилюють місцеву реакцію та сприяють тому, щоби більше клітин крові зреагували на введену вакцину. Таким чином наш організм помічає введені антигени, що є у вакцині, і вступає з ними в активну взаємодію.

В переважній більшості випадків такі реакції проходять самостійно. Жодної небезпеки здоров’ю дитини вони не несуть. Втім, є багато міфів та неточностей стосовно таких реакцій серед батьків. Більш детально на сайті МОЗ.

Міністерство охорони здоров'я України



П'ятниця, 22 Березня 2019 14:06 | Переглядів: 181

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]