Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОБЛАСНА ВЛАДА ЗАПРОВАДЖУЄ ЗАХОДИ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА АФРИКАНСЬКУ ЧУМУ

Ситуація із захворюваністю диких кабанів африканською чумою, що виникла на о. Хортиця обласного центру, а також заходи профілактики та боротьби з хворобою обговорили учасники позачергового засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Захід відбувся під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, проаналізувавши епізоотичну ситуацію з африканською чумою свиней, доповів про комплекс заходів щодо її профілактики і боротьби на території області.

- На території балки Корнійчиха і балки Корнетівська Національного заповідника «Хортиця» у м. Запоріжжя днями було виявлено захворювання у диких кабанів. На жаль, кількість захворілих тварин зростає. На території заповідника «Хортиця» триває постійна робота, спрямована на фіксацію нових випадків та запобігання можливого поширення хвороби, що призведе до депопуляції дикого кабана, - наголосив Віктор Шершнєв.

За підсумками обговорення проблеми було вирішено створити робочу групу щодо проведення депопуляції дикого кабана на території Національного заповідника «Хортиця» відповідно до вимог діючого законодавства. До складу будуть включені представники Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства, Запорізької організації УТМР, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Запорізькій області, Національної поліції та інших служб.

Крім цього, доручено провести засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях і міських радах, на яких розглянути стан виконання запобіжних заходів проти АЧС, сказу, інших захворювань на території районів (міст), посилити їх ефективність. Також вирішено ініціювати створення при районних державних адміністраціях та виконкомах міських рад міжвідомчих комісій під керівництвом заступників голів відповідних адміністрацій щодо обстеження місць несанкціонованої торгівлі тваринами, харчовими продуктами та вжиття дієвих заходів щодо недопущення їх обігу і реалізації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 01 Квітня 2019 09:30 | Переглядів: 153

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]