Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

За спалювання трави чи очерету - кримінальна відповідальність

Унаслідок приходу весни, встановлення безопадної погоди, на території району почали виникати непоодинокі пожежі горіння сухої трави на території району.
Шановні жителі району! Чудово розуміючи причину цих пожеж, просимо вас не забувати правила поводження з вогнем та не шкодити природі!
Поширена думка про те, що спалена суха рослинність прискорить ріст молодої, є помилковою. Підсічно-вогневе землеробство - це одна з примітивних стародавніх систем, яка використовувалася для того, щоб розчищати ділянки під майбутні посіви. Дуже тривожний факт, що в наші дні люди не лише користуються методами епохи неоліту, а ще й не розуміють їх початкового призначення. Під час горіння рослинних залишків руйнується ґрунтовий покрив, знищується коріння, насіння рослин, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми та дрібні тварини. У результаті такої «допомоги» на випаленій території знижується біологічне різноманіття, на зміну рослинам, які можна використовувати як корм для тварин, швидко приходять більш стійкі і невибагливі бур’яни. Крім того, завдаючи шкоди природі, ви також шкодите собі, адже при згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.
Також нагадуємо, що за випалювання рослинності передбачена відповідальність не лише перед власною совістю та здоров’ям, а й перед Законом. Палій може бути оштрафований на суму до 1700 гривень, а у разі заподіяння тяжких наслідків, позбавлений волі на строк до 10 років.

Відділ з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації



Вівторок, 02 Квітня 2019 10:27 | Переглядів: 166

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]