Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Вищий антикорупційний суд має стати справжньою опорою держави у боротьбі з корупцією – Президент

Президент України Петро Порошенко взяв в урочистому заході щодо призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду та церемонії складення присяги новопризначеними суддями.

«Довгоочікувана для нашої країни подія. Визначний день для кожного із вас. Довгі три роки ми йшли до цього дня. Від голосування у Верховній Раді за зміни до Конституції щодо правосуддя і нового закону про судоустрій. Наголошую, що саме тоді Україна прийняла стратегічне рішення – створити антикорупційний суд. Це було складовою частиною закону «Про судоустрій», створити на прозорому конкурсі та залучити до його складу найкращих правників», - сказав Президент.

Глава держави наголосив: «Вищий антикорупційний суд має значно посилити усю судову систему України і стане справжньою опорою для нашої держави у надзвичайно важливій сфері – сфері боротьби із корупцією». Він нагадав, що до конкурсних процедур були залучені висококваліфіковані міжнародні експерти з багатьох країн – колишні судді та прокурори з Великої Британії, Канади, Данії, Литви, Македонії.

«І особисто для мене цей конкурс став справжнім проривом. Довгих сім місяців йшов цей добір. Декілька сотень кандидатів: суддів, науковців, адвокатів. Безпрецедентна і надзвичайна прозорість та публічність всіх і кожної окремо процедури, безпрецедентна відкритість. Кожен, хто мав бажання, мав можливість дивитися кожен етап у прямому ефірі», - сказав Президент та наголосив, що ця робота продемонструвала високі стандарти для України. «Та й у світі дуже важко знайти приклади такої скоординованої, прозорої і важливої роботи під час добору майбутніх суддів», - додав він.

Президент подякував членам Вищої ради правосуддя за безпрецедентну, складну і ефективну роботу, яку вони зробили за такий короткий термін.

«Сьогодні ми, нарешті, бачимо результат цієї співпраці – 38 нових суддів приступають до виконання обов’язків в абсолютно новому суді. У вас є всі важелі та інструменти, щоб бути успішними. Бо судовою реформою вперше в історії України вам надана незалежність від законодавчої та виконавчої гілок влади, до речі, і від Президента також – повна незалежність. Адже моя роль завершується тепер і зараз, під час вашої присяги», - зазначив Глава держави.

«Я розумію, що на цьому важкому шляху боротьби із корупцією кожен із вас зробив вибір на користь української держави, поставивши особисту безпеку на друге місце. І я дуже вдячний вам за цей непростий вибір», - звернувся Президент до новообраних суддів.

За його словами, через зміни профільного законодавства в Україні працюють європейські стандарти судочинства. «Ми вдосконалюємо кримінальний процес, використовуючи найкращі світові практики, насамперед, практику Європейського суду з прав людини», - наголосив Президент та підкреслив, що український народ чекає на початок роботи Вищого антикорупційного суду.

«Шановні судді, саме вам на цьому чистому аркуші писати нову історію та будувати нову систему, керуючись європейськими стандартами та цінностями. Я вірю в кожного з вас, і я точно вірю в нашу країну. Наголошую, створенням антикорупційного суду ми завершуємо створення незалежного антикорупційної інфраструктури. На ваші плечі лягає надзвичайно висока відповідальність. Я твердо переконаний – ви з цим впораєтеся», - підсумував Глава держави.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України



П'ятниця, 12 Квітня 2019 12:29 | Переглядів: 174

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]