Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Соціальний захист на контролі у влади

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім’ях Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям" від 13.03.2019 № 250.

Зокрема із 01.04.2019 запроваджено додатковий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Рішенням Уряду збережено право на отримання із 01.04.2019 допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, особам, які звернуться за її призначенням протягом квітня – червня 2019 року.

Розмір допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях становить 1700 гривень щомісячно.

Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

- свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Одним із документів, який подається для призначення допомоги є, зокрема, копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу). Оскільки дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років, зазначена норма застосовується для дітей після виповнення шестирічного віку.

У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами для призначення допомоги і передачу їх відповідним органам соціального захисту населення здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами сільських і селищних рад.

З питань надання допомоги мешканці Запорізького району можуть звернутися до уповноважених осіб сільських/ селищної рад або до відділу прийому громадян управління соціального захисту населення райдержадміністрації

 



П'ятниця, 12 Квітня 2019 12:32 | Переглядів: 164

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]