Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

МОТИВАЦІЮ І СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ БУДЕМО ЗБІЛЬШУВАТИ Й НАДАЛІ – ГЛАВА ДЕРЖАВИ

Президент України Петро Порошенко наголошує, що й надалі буде збільшуватися соціальний захист, матеріальне і грошове забезпечення тих, хто боронить нашу державу на фронті. Про це Глава держави заявив під час прямого ефіру на телеканалі «112 Україна» у програмі «Пульс».

Петро Порошенко висловив переконання, що ті, хто на фронті з 2014 року «на власні очі побачили, яку величезну відстань пройшли наші Збройні Сили», адже українська армія була не просто «на нулі», а була глибоко «в мінусі».

Президент констатував, що із початком бойових дій на сході України величезна кількість генералів була відправлена на пенсію та звільнена. Рідну країну залишилися боронити найдостойніші, наголосив він. «І ті, хто на фронті себе проявив, мають добрі кар’єрні перспективи», - сказав він.

«Я пишаюся тим, що на сьогоднішній день уже ті, хто були майорами, підполковниками, сьогодні вже генерали, вже і полковники, якщо вони комбріги. Але сьогодні – це еліта Збройних Сил України. Люди, яких шанують і поважають солдати. І народ ставиться до них відповідним чином. Бо армія сьогодні – це та категорія, яка користується найбільшим рівнем довіри серед всіх державних інституцій. Заслуженої довіри», - наголосив Петро Порошенко, зазначивши, що має за честь як Президент і як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил відповідати за цей напрямок.

Глава держави нагадав, що військовим постійно збільшується забезпечення. Було це зроблено і нещодавно. «З 1 квітня тим воїнам, які є на фронті, ми ще на дві тисячі гривень збільшили грошове забезпечення. І сьогодні воїн на фронті отримує лише доплати у розмірі 12 тисяч грн. і грошове забезпечення більше 10 тисяч. Уявіть собі, що воїн на фронті не отримує менше 22 тисяч 200 гривень, починаючи з квітня. Це є справедливо», - сказав він.

Водночас Петро Порошенко заявив, що зловживання у питаннях забезпечення військових житлом матимуть відповідну реакцію. «Впевнений в тому, що велика кількість зловживань є і при квартирно-експлуатаційних частинах, і при комісіях, які визначають інвалідність. Сьогодні за моїм дорученням Міністр оборони звернувся до військового прокурора, створені відповідні оперативні групи і всіх виведемо на чисту воду», - повідомив він.

«Ключова позиція не в тому, що не робляться злочини, а в тому, що немає вже «парасольки». І якщо ти скоїв корупційний злочин – тебе точно ніхто не прикриє. Точно. Ніхто. І моя позиція – Президент не є коп, і Президент не є суддею. Більше того – я поганий суддя. Але є люди, які за професійними обов’язками мають взяти на себе відповідальність і забезпечити неупереджене, чесне судочинство, реалізуючи право людей на справедливість», - додав Глава держави.

«Я почув, я обіцяю і ще раз я вам дякую і кажу – і в питаннях розподілу квартир, і в питаннях грошового забезпечення, а сьогодні є соціальні пакети, які значно збільшують мотивацію і соціальний захист військовослужбовців і ми будемо продовжувати це робити. І в питаннях комісії по інвалідності ми з вами наведемо порядок», - резюмував Петро Порошенко, звертаючись до волонтерки Наталії Юсупової, яка наголосила на існуючих порушеннях законодавства та зловживаннях з боку військових чиновників по відношенню до військовослужбовців.

Президент також подякував тим військовим, які своїми голосами підтримали його у першому турі виборів. «Я хочу подякувати тим, хто за мене проголосував в армії. І я з гордістю повідомляю, що голосування в армії я виграв. Хочу сказати, що для мене надзвичайно важлива така оцінка не просто як Президента, а як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України», - сказав Петро Порошенко.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України



Середа, 17 Квітня 2019 15:24 | Переглядів: 146

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]