Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Реалізовано І етап проекту «Школа громадянської просвіти»

У рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США), громадською організацією «Розвиток громадянського суспільства України» було реалізовано І етап проекту «Школа громадянської просвіти».
Проект відбувся у місті Запоріжжя з 05 по 07 травня 2017 року, який об’єднав учасників із Івано-Франківської, Чернівецької, Київської та Запорізької областей.
Програма Школи була спрямована на формування активної громадянської позиції для самореалізації в умовах змін серед молоді східних та західних областей.
Проект передбачав перш за все розвиток співпраці з представниками інститутів громадянського суспільства та сприяння культурному порозумінню між представниками з різних регіонів України.
Так, у ході реалізації проекту, учасники мали змогу презентувати свої організації, які вони представляють та поділитися власним досвідом у цій сфері під час публічного виступу. Захід відбувся 05 травня в комунальному закладі «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області. У заході взяли участь – громадські діячі Запорізької області, волонтери, держслужбовці, депутати рад різних рівнів, керівники закладів культури Запорізького району, представники творчої інтелігенції та журналісти.
Зустріч супроводжувалася активною дискусією із присутніми щодо стану та розвитку громадянських інститутів в Україні. Публічна зустріч завершилась урочистим врученням сертифікатів, які підтверджують участь в Школі громадянської просвіти, яке відбулося в приміщенні Запорізької райдержадміністрації Запорізької області.
Окрім того, в рамках проекту, учасники відвідали Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області, під час якої познайомилися з генеральним директором Фонду Володимиром Степаненко та директором Запорізького обласного Бізнес Центру Юрієм Петрашем.
Під час зустрічі учасники послухали про роботу Фонду та Бізнес Центру, реалізовані проекти та проекти, які плануються на майбутнє. Результатом зустрічі стало налагодження співпраці із створення спільного каналу з метою обміну інформацією та ін.
Окрім того, для учасників було організовано зустріч із депутатом Запорізької обласної ради Людмилою Любім, яка окрім того, є директором комунальної установи «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».
Під час візиту, учасники дізналися про обласну програму «Сільське подвір'я» («Власний дім»), що дає змогу сотням сімей в селах і районних центрах придбати або збудувати власне житло. Окрім того, програма направлена на розвиток кооперації на селі та підтримку «зеленого» туризму. Робоча зустріч була дуже пізнавальною, успішною і результативною.
Разом з тим, відбулась цікава зустріч із представниками Центру вивчення іноземних мов «ЕВРІКА», які поділилися з учасниками своїм досвідом в сфері просвіти молоді. Зустріч викликала інтерес в учасників та жваве обговорення актуальних питань, які мають місце в освіті, зокрема у вищій та культурі.
Також, враховуючи, що учасники Школи відвідали місто Запоріжжя вперше, з метою розвитку культурного порозуміння, було організовано екскурсію до Національного заповідника «Хортиця», на якому знаходиться прототип Запорізької Січі.
Учасники дізналися про історію виникнення Запорізької Січі, побут та життя козаків, а також помилувалися неймовірними краєвидами острова Хортиця та побачили Дніпровську гідроелектростанцію – найбільшу в Україні.
Окрім того, учасники завітали до громадської організації «Фаетон» та відвідали унікальний єдиний в Україні музей ретро-техніки, де голова організації Дмитро Позняк поділився власним досвідом в сфері розвитку громадянського суспільства та соціальної відповідальності.
Насичена програма Школи була доповнена візитом до садиби зеленого туризму «AQUAZOO» (c. Петрополь) та садиби «Українська Єнотова Хата» («Хутор Петерсона») (с. Червоний Яр). На базі садиби «AQUAZOO» було проведено два тренінги на теми: «Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації» та «Ефективні комунікації в громаді».
Таким чином, Школа стала платформою для обміну досвідом та розширенням співпраці між регіонами України.



Середа, 10 Травня 2017 12:08 | Переглядів: 594

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]