Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ОБЛАСТІ ПОЧАЛА ПРАЦЮВАТИ БАЗА ДАНИХ З ОРГАНІЗАЦІЇ ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося розширене засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії в Запорізькій області протягом 2019 року. Участь у заході взяли представники територій та фахівці профільних департаментів ОДА.

– На всеукраїнській нараді з підготовки до оздоровчої кампанії Запорізька область посіла ІІІ місце по України після Дніпропетровської та Чернігівської областей за показником збільшення обсягів фінансування з обласного та місцевих бюджетів на проведення оздоровчої кампанії. Хочу нагадати всім представникам обласного оперативного штабу та територіям, де розташовані дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, що якщо трапляється надзвичайний випадок у таборі, терміново в першу чергу повідомляти мені особисто та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, – наголосив Едуард Гугнін.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, за даними державної статистичної звітності в Запорізькій області проживає 185 тисяч дітей шкільного віку, з яких 40 % (74202 дітей) – це діти пільгових категорій, які мають право на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів.

Як і в минулому році, цього року планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку близько 51 тисячі дітей пільгових категорій, що становить 27,6 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області. Це обумовлено, в першу чергу тим, що в цьому році на проведення оздоровчої кампанії влітку з обласного та місцевих бюджетів заплановано виділити близько 58,7 млн грн, що 5 % більше, ніж торік (2018 – 55,5 млн грн).

Пріоритетним завданням залишається виділення коштів з місцевих бюджетів на путівки для оздоровлення дітей протягом 21 дня у позаміських дитячих оздоровчих закладах. Майже всі території, які передбачили кошти на оздоровлення, забезпечили виконання цього завдання, крім Кам’янсько-Дніпровської ОТГ, Водянської ОТГ, Михайлівської ОТГ Веселівського району, Веселівської райдержадміністрації, Роздольської ОТГ Михайлівського району, Кирилівської ОТГ Якимівського району.

– З середини травня почала працювати «Комплексна база даних з організації оздоровлення та відпочинку». Основна мета цього електронного програмного комплексу, розробленого Департаментом, – це облік дітей пільгових категорій, які проживають на територіях та мають право отримати путівку за рахунок бюджетів усіх рівнів. Наголошую на тому, що в кожній об’єднаній територіальній громаді повинна бути визначена уповноважена особа, яка буде реалізовувати державну політику у сфері оздоровлення дітей та здійснювати підбір дітей пільгових категорій на оздоровлення за рахунок державного, обласного та місцевого бюджету, – підкреслила Світлана Абдурахманова.

За кошти обласного бюджету Департаментом на сьогодні вже придбано 1653 путівки до ДЗОВ «Меотида», ДЗОВ «Лазурна райдуга», ДЗОВ «Факел». На І зміну буде направлено 875 дітей пільгових категорій.

У 2018 році з державного бюджету було виділено 7,2 млн. грн. для оздоровлення 1087 дітей із Запорізької області в дитячих центрах «Артек» (м. Київ) та «Молода гвардія» (м. Одеса). В цьому році з державного бюджету вже використано 2,9 млн. грн. на оздоровлення 297 дітей з нашої області у цих центрах, яких за рахунок обласного бюджету забезпечено проїздом до місць відпочинку.

У минулому році функціонувало 34 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. На сьогодні, за інформацією з територій області, планують свою роботу 32 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку

- У зв’язку з проведенням реформи децентралізації в Україні особливо звертаю увагу всіх керівників об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міськвиконкомів на те, що головне завдання сьогодні - особистий контроль за діяльністю дитячих таборів, які розташовані на вашій території, створення безпечних умов для перебування в них дітей. Жоден дитячий заклад, який розташований на вашій території, не повинен працювати без дозвільних документів, контроль за цим - це ваша зона відповідальності, і звичайно, необхідно забезпечити цільове використання бюджетних коштів, які спрямовуються на оздоровлення та відпочинок дітей, - підсумував Едуард Гугнін.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА 



Понеділок, 03 Червня 2019 10:20 | Переглядів: 156

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]