Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН: ДО 15 ЛИПНЯ МОЖНА ТИМЧАСОВО ЗМІНИТИ МІСЦЕ ГОЛОСУВАННЯ НА ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими причинами виборець не має можливості проголосувати на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово змінити місце голосування.

Про це повідомляють у Державному реєстрі виборців.

Кожен виборець може особисто перевірити інформацію про своє включення (невключення) до Державного реєстру виборців у «Особистому кабінеті виборця».

Відповідно до Закону України «Про Державний реєстр виборців», звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинне бути мотивованим.

Як зазначають у Державному реєстрі виборців, мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві виборця. Зазначена мотивація може бути викладена, зокрема, у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням", тощо.

Тож, щоб змінити місце голосування, виборець повинен звернутись до органу ведення Державного реєстру виборців та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.

При поданні заяви громадянин пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт громадянина України) або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для військовослужбовців – це може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

Звертаємо увагу, що заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання вказаної заяви поштою (електронною поштою) або подання в електронному вигляді законодавством не передбачено.

Заяву про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 21 Червня 2019 10:59 | Переглядів: 139

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]