Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗРОСТАЄ КІЛЬКІСТЬ ОТРУЄНЬ ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, за минулий тиждень фахівці розслідували 190 випадків інфекційних захворювань.

Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 25 тижні 2019 року вище рівня минулого тижня на 34%. Зокрема, минулого тижня зареєстровано 190 випадків проти 142. Рівень захворюваності склав на 37,9% нижче максимального рівня.

Захворюваність серед дітей склала 17 випадків проти 9 на минулому тижні.

В цілому по області лабораторно підтверджено 35,3% випадків ГКІ, із них в 37,3% – ротавірусна інфекція.

У 65% випадків ГКІ факторами передачі стали харчові продукти: м’ясо (20,1%), молочна продукція (18,9%), овочі, фрукти (15,7%), риба (10,7%).

У 68% випадків неякісні продукти були домашнього виготовлення (неправильного зберігання). 21,4% купувалися в місцях стихійної торгівлі.

Чому виникають масові харчові отруєння та як уникнути кишкових інфекцій роз’яснюють у Міністерстві охорони здоров’я.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА



Середа, 26 Червня 2019 14:16 | Переглядів: 139

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]