Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Міжнародний день інвалідів

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня інвалідів!
Українське суспільство разом зі світовим співтовариством 3 грудня відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.
На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Цей день покликаний більш пильно звернути нашу увагу на тих, хто живе з нами поруч, і простягти руку тому, хто потребує допомоги.
За 10 місяці поточного року управлінням соціального захисту населення Запорізької РДА видано 562 направлення на отримання технічних та інших засобів реабілітації осіб з інвавлідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані засоби реабілітації.
За три квартали поточного року 191 особа з інвалідністю забезпечена 296 затребуваними засобами реабілітації, двом особам надано послуги по ремонту засобів пересування та п’ятьом особам з інвалідністю виплачена грошова компенсація вартості за самостійно придбані спеціальні засоби спілкування.
В центрах соціальної реабілітації дітей з інвалідністю пройшли спеціалізований реабілітаційний курс 6 дітей з особливими потребами..
У 2019 році запроваджений новий механізм забезпечення заходами реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу «гроші ходять за людиною», що дозволило забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг. У рамках реалізації цієї програми виділено кошти в сумі 276100 гривень. Протягом поточного року 16 дітей з інвалідністю заплановано забезпечити реабілітаційними заходами, з них 12 їх отримали. Також батькам мешканцям Запорізького району виплачено матеріальну допомогу на проїзд до реабілітаційної установи в сумі 1000 гривень кожному.
Впродовж року за рахунок коштів державного бюджету забезпечено санаторно - курортними путівками 42 особи з інвалідністю усіх категорій, в тому числі 4 особи з інвалідністю - путівками спинального профілю.

Понеділок, 02 Грудня 2019 08:17 | Переглядів: 243

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]