Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Пам’ятка про електробезпеку на вулиці

1. Категорично забороняється підходити до обірваного проводу лінії електропередач ближче, ніж на 8 метрів, аби не бути ураженим електричним струмом. При виявленні провисаючого або обірваного проводу, чи інших пошкоджень електричного обладнання, необхідно негайно організувати охорону цього місця, щоб уцикнути наближення до нього людей. Після цього, слід терміново повідомити про виявлені пошкодження в диспетчерські служби районів електричних мереж (РЕМ) свого району або за телефоном до Кол-центру ПАТ «Запоріжжяобленерго»: (0) 800-504-502.
2. Якщо ви помітили обірвані дроти на лініях електропередач або відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній електропередач або обладнання трансформаторної підстанції людьми, що не є працівниками ПАТ «Запоріжжяобленерго» (це легко розпізнати по логотипу на транспорті і спецодягу). - негайно повідомте про це в міську, селищну або сільську ради, в поліцію або в диспетчерські служби районів електричних мереж ПАТ «Запоріжжяобленерго».
3. Пам'ятайте, що будь-який провід або прилад електрообладнання може зна.ходитися під напругою! Тож у жодному разі не намагайтеся самостійно відновити електропостачання своїх домоволодінь при виявлених пошкодженнях. Роботу з відновлення електромереж повинні виконувати тільки працівники ПАТ «Запоріжжяобленерго».
4. Категорично забороняється підніматися на опори електропередачі. на електроустаткування трансформаторних підстанцій, демонтувати 'їхні елементи, а також відкривати двері та люки цього обладнання; вставляти у вентиляційні отвори електричних підстанцій сторонні предмети; накидати на електричні проводи та ізолятори різноманітні предмети.
5. Забороняється облаштовувати ігрові і спортивні майданчики, зводити будь-які споруди, складувати дрова чи солому під повітряними лініями електропередач та повітряними вводами до будинків.
6. Не дозволяйте дітям гратися в охоронних зонах ліній електропередач та поблизу інших електроустановок, запускати поблизу повітряних ліній електропередач спортивні моделі літальних апаратів та повітряних зміїв.
6 Смертельно небезпечно перебувати біля повітряних і кабельних ліній електропередач під час грози; копати ями. саджати дерева та розводити багаття в охоронних зонах ліній електропередач.
7. Не рибальте і не відпочивайте в охоронній зоні ліній електропередач.
ПАТ «Запоріжжяобленерго» також звертається до батьків, вихователів та викладачів навчальних закладів. Роз'яснюйте дітям правила поведінки поблизу ліній електропередачі та інших енергооб'єктів, вимагайте їх неухильного дотримання та заохочуйте власним прикладом.
Будьте обережними та відповіда.іьннмн! Бережіть здоров’я і життя - власні - та ваших дітей!

Вівторок, 16 Червня 2020 09:33 | Переглядів: 243

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]