Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ УЧАСНИКІВ АТО ТА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

12 червня 2017 року майже 30 колишніх воїнів відвідали день відкритих дверей Запорізького РЦЗ в День учасника АТО. Для сприяння соціальній адаптації демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, для забезпечення всебічної поінформованості їх про права та соціальні гарантії, що надаються цій категорії населення у районному центрі зайнятості працювали представники об’єднаного Запорізького міського військового комісаріату та Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції при райдержадміністрації. Сьогодні розглядались актуальні питання, які турбують учасників АТО: про пільги демобілізованим військовослужбовцям, про переваги військової служби за контрактом, акцентувавши увагу на тому, що це - престижна робота з гідною зарплатою. Шатохіна Наталія Вікторівна - керівник «ЦЕНТРУ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО» надала консультації щодо вирішення питань соціального захисту і реабілітації учасників АТО. Директор центру зайнятості нагадала вчорашнім воїнам про послуги які надаються в службі зайнятості, а саме: інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, сприяння в пошуку роботи, в тому числі допомога в започаткуванні власної справи, залучення до оплачуваних громадських та тимчасових робіт, для бажаючих розглядається можливість професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ УЧАСНИКІВ АТО ТА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ
Реєстрація осіб, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться центром зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.
При звернені до центру зайнятості фахівці нададуть інформацію щодо:
• Пошуку підходящої роботи, актуальні вакансії, інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням;
• Залучення до організації громадських та інших робіт тимчасового характеру;
• Нададуть рекомендації щодо можливостей професійного навчання за сприяння державної служби зайнятості в т.ч. підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями;
o Отримання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності;
o Юридичні консультації з питань законодавства у сфері праці та зайнятості.
• Про одноразове отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності громадян шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності;
• Послуг з профорієнтації, проведення профдіагностичного тестування та психологічна підтримка безробітних осіб ;
При зверненні до центру зайнятості за інформаційно-консультаційними послугами необов'язкова наявність документів та реєстрація в центрі зайнятості.
Для реєстрації в центрі зайнятості потрібно подати така документи:
1. Паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України.
2. Облікова картка платника податків.
3. Трудову книжку (цивільно-правові договори чи документи, які підтверджують період зайнятості).
4. Документ про освіту.
Для осіб, які звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції до перелічених документів додають:
1. Витяги з наказів військових частин де проходили службу
2. Військовий квиток, в якому зазначена дата взяття на облік у військовому комісаріаті відповідно до законодавства.
3. Довідка або посвідчення учасника АТО
4. Довідку про середню заробітну плату (дохід, грошове забезпечення)
Якщо ж учасник АТО має інвалідність то він повинен додати:
5. Довідку МСЕК, а також при наявності ІПР (індивідуальну програму реабілітації)
Допомога по безробіттю
Постановою Кабінету Міністрів України від 09.04.2014 №111 «Питання грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» встановлено, що військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період виплачується грошове забезпечення. Відповідно до статті 4 Закону України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» військовослужбовці є платниками єдиного внеску, а отже є застрахованими особами в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, в тому числі на випадок безробіття. Тому після закінчення проходження військової служби громадянин у разі потреби має право знову звернутися до центру зайнятості та отримати статус безробітного та допомогу по безробіттю.
Призначення та надання матеріального забезпечення на випадок безробіття учасникам АТО проводиться з урахуванням норм Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Підставою для визначення розміру допомоги по безробіттю є довідка про середньоденне грошове забезпечення для розрахунку виплат на випадок безробіття, що видається відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 № 1266 .
У разі відсутності зазначеної довідки, з метою оформлення допомоги по безробіттю в найкоротші строки, відповідно до пункту 22 Порядку центр зайнятості за бажанням особи може сам звернутися до військових комісаріатів де учасники АТО перебувають на обліку, або військових частин, де вони проходили службу, для отримання такої довідки.

Заступник начальника – начальник відділу
УСЗН Запорізької райдержадміністрації,
керівник Центру допомоги учасникам АТО Н.В.Шатохіна

Директор Запорізького районного
центру зайнятості О.В.Яковлєва

Вівторок, 13 Червня 2017 13:00 | Переглядів: 441

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]