Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Міжнародна акція "16 днів проти насильства"

Запорізька районна державна адміністрація Запорізької області інформує про проведення щорічної міжнародної акції "16 днівпротинасильства", яка триватиме з 25 листопада до 10 грудня.
Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах. Життєвенеблагополуччяможе бути спричиненерізними факторами, зокремаперебуваннялюдини у ситуаціїторгівлі людьми або ж у зв’язкуізвчиненнямнасильства в сім’ї.
Починаючиз 1991 року, міжнароднаспільнотапідтримуєакцію "16 днівпротинасильства", що ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Тисячігромадян та сотнідержавних і громадськихорганізацій збільшніж 100 країнсвітупроводять її з 25 листопада (Міжнародний день боротьбиз насильствомщодожінок) до 10 грудня (Міжнародний день прав людини). Мета акції – привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшити розуміння та обізнаність про проблему насильства та шляхи її вирішення, сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в суспільстві.
Україна приєдналася до акції 2001 року з метою привернення уваги жителів країни до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї.У цей шістнадцятиденний період входять і інші важливі дати, такі як Міжнародний день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародний день людей з інвалідністю (3 грудня), Міжнародний день волонтера (5 грудня), річниця інциденту в Монреалі (6 грудня), Міжнародний день боротьби з корупцією (9 грудня).
Дати початку та завершення Акції створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Запорізькою районною державноюадміністрацією Запорізької області теж заплановано ряд заходів, згідно плану.



Понеділок, 22 Листопада 2021 12:47 | Переглядів: 154

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]