Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Надання грошової (готівкової, безготівкової) субсидії

Відповідно до пункту 16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (далі – Положення)управління соціального захисту населення райдержадміністрації (далі – управління) здійснило автоматичне призначення житлової субсидії на наступний період для 3264 домогосподарств.
Усі діючі субсидіанти з травня місяця одержуватимуть житлову субсидію в грошовій готівковій формі. Пенсіонери отримуватимуть субсидію готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, ті, хто ще не на пенсії – через банк.
При цій системі субсидіант самостійно розраховує і сплачує вартість фактично спожитої послуги. Якщо сім’я економно витрачає газ, світло, воду і після сплати всіх платежів у неї залишилася частина субсидії, ця сума стає особистими грошима.
Згідно з Положенням громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і мали наявну прострочену понад місяць (станом на травень) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – житлова субсидія не призначена (784 домогосподарств). У такому випадку субсидія призначається в грошовій безготівковій формі з початку неопалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку такого сезону, в іншому випадку - з місяця, наступного за тим, в якому до управління надійшло документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).
Такий механізм надання житлової субсидії передбачає, що сім’ям не потрібно щомісяця платити свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через АТ «Ощадбанк» буде сплачувати частину житлово-комунальних послуг, в межах призначеної субсидії. А субсидіанти потім будуть доплачувати другу частину рахунку (про те скільки залишається доплатити за комунальні послуг, АТ «Ощадбанк» інформуватиме смс-повідомленням).
Для призначення субсидії повторно із заявою про призначення житлової субсидії та декларацією про доходи та майновий стан мають звернутися:
- орендарі житла;
- внутрішньо переміщені особи;
- сім’ї, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
- сім’ї, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
- сім’ї, в який відбулися зміни у складі сім’ї;
- сім’ї, в яких в опалювальний сезон розмір призначеної житлової субсидії становив 0,00 грн.
Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається в грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні).
Відповідно до пункту 18 Положення за бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до управління, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.
За отриманням детальної інформації громадяни можуть звертатися:
- про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) одержувачі житлової субсидії — до управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.
- про операції, здійснені за обліковим записом одержувача житлової субсидії щодо перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг — до АТ «Ощадбанк». Інформація надається в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».
- з будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії — до управління за телефоном: 223-61-70.

 

Середа, 12 Червня 2019 10:17 | Переглядів: 210

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]