Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Шляхи формування податкової свідомості в Україні: бачення запорізьких науковців та представників фіскальної служби


19 травня в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко взяла участь у роботі науково-практичного круглого столу "Формування податкової свідомості в Україні". Захід відбувся на базі Класичного приватного університету за участю керівництва вузу, науковців, представників бізнесу, громадськості та духовенства.

У ході засідання Юліана Козаченко розповіла, що для формування податкової свідомості фіскальна служба використовує усі наявні ресурси. Зокрема, ведеться інформаційна та роз'яснювальна робота через електронні та друковані засоби масової інформації, взаємодія з громадськими організаціями і платниками податків. Організовуються "гарячі" лінії", тематичні семінари, тренінги з актуальних питань податкового законодавства, які найбільше хвилюють запорізьких платників. Для представників мас-медіа проводяться прес-конференції, брифінги. Фіскальна служба підтримує молодіжні проекти та стартапи, метою яких є популяризація та розвиток молодіжного підприємництва в регіоні.

– На сьогодні для фіскальної служби України підвищення податкової культури – це один із пріоритетів діяльності. Ми активно працюємо над тим, щоби зробити податкову систему максимально зрозумілою. Робимо усе можливе задля того, щоби інформаційні потреби платників податків були задоволені. Ми налаштовані на всебічний діалог з платниками, підтримуємо нові форми взаємодії, запроваджуємо та розвиваємо електронні сервіси, – наголосила Юліана Козаченко.

Вона при цьому зауважила, що фіскальна служба, роблячи кроки назустріч, чекає від бізнесу відповідної реакції, передусім, у відмові від роботи у "тіні" та адекватної сплати податків.

У ході засідання відбулася дискусія, під час якої представники влади, науки і бізнесу мали можливість висловити свої погляди на шляхи розвитку правової обізнаності й культури у сплаті податків, а також вплив релігійних чинників на формування податкової свідомості громадян. Натомість учасники відзначили, що держава в особі фіскальної служби і платники податків повинні успішно взаємодіяти – для цього є наявний потенціал і прагнення до розвитку партнерства – як одного з чинників підвищення податкової культури.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 399

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]