Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "Запоріжці задекларували майже вдвічі більше доходів, ніж торік"

З початку проведення кампанії декларування доходів громадян за 2016 рік мешканці Запорізької області подали до фіскальної служби понад 51 тисячу декларацій. Про це повідомила під час брифінгу в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.

Із прийнятих декларацій 47 тисяч – із податковими зобов'язаннями, що на 624 звіти більше, ніж у минулому році. Громадяни задекларували майже 3 мільярди гривень доходів, що перевищує минулорічні показники на 1,4 мільярда.

За результатами кампанії "Декларування-2017" до бюджету нараховано понад 97 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 13 мільйонів гривень військового збору.

– У цілому в Запоріжжі та області процес декларування пройшов успішно, було створено усі необхідні умови для зручності декларантів. За даними Державної фіскальної служби України активність запоріжців у декларуванні доходів вивела наш регіон у п’ятірку найкращих, – відзначила Юліана Козаченко.

Традиційно лідерами з декларування стали громадяни, які реалізують власну сільськогосподарську продукцію. Вони подали 34 тисячі декларацій, в яких вказали доходи в сумі понад 209 мільйонів гривень. Це на 300 декларацій та на 50 мільйонів гривень більше за темпи декларування 2016 року.

– Таких результатів вдалося досягти, в тому числі, завдяки заходам з детінізації сільського господарства у рамках операції "Урожай–2016". Вона проводиться спільно із Запорізькою облдержадміністрацією та іншими органами влади і її завдання полягає у розширенні кола платників податків, легалізації земельних ділянок та найманої праці, – зазначила керівник фіскальної служби області.

За кількістю декларацій на другому місці – спадкоємці. У Запорізькій області понад 3 тисячі громадян відзвітували про отримання спадщини на загальну суму 355 мільйонів.

Третє місце посіли доходи від здачі в оренду об’єктів нерухомості. Подано 1649 декларацій на суму 36 мільйонів. Це на 6 мільйонів більше, ніж у попередньому році.

Понад 1 тисячу декларацій подано від продажу нерухомості на суму 188 мільйонів. Від продажу рухомого майна подано майже 300 декларацій. Задекларована сума доходів склала 18 мільйонів, що на 13,5 мільйона менше, ніж за 4 місяці 2016 року.

Під час брифінгу Юліана Козаченко подякувала запоріжцям, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, а також закликала тих громадян, які з певних причин ще не подали декларацію, вже найближчим часом прийти до Центрів обслуговування платників податків за місцем реєстрації та задекларувати свої доходи або зробити це дистанційно за допомогою Електронного кабінету платника.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 431

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]