Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини з податкової

Платники можуть формувати податковий кредит без отримання накладних від постачальників енергії

Умови формування податкового кредиту з ПДВ за приладами обліку та проблемні питання, які виникають у запорізьких підприємств у сплаті за енергоносії та веденні звітності стали основними на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося сьогодні у Запорізькій облдержадміністрації.
Захід відбувся за участю голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, представників обласної влади, Головного управління ДФС у Запорізькій області, ПАТ "Запоріжжяобленерго" та запорізьких підприємств і громадських організацій.
Під час засідання в. о. начальника відділу адміністрування ПДВ ГУ ДФС у Запорізькій області Марина Коновалова наголосила, що згідно із офіційним роз'ясненням Державної фіскальної служби, якщо договором передбачено постачання послуг, зокрема з електропостачання, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, та рахунок, виставлений їх постачальником, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер постачальника, то на підставі такого рахунку отримувачем таких послуг може бути сформовано податковий кредит без отримання податкової накладної. Крім того, податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником ПДВ – постачальником, є для покупця підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
Натомість представники бізнесу висловили проблемне питання – платник не має право включати до податкового кредиту суми передоплати за електроенергію, що виставляються у рахунках постачальників, відповідно вносити їх до системи електронного адміністрування ПДВ. Дана ситуація призводить до вимивання обігових коштів підприємств, відтак потребує пошуку компромісних рішень.
У ході дискусій члени координаційної ради висловили пропозицію до "Запоріжжяобленерго" розглянути питання не виставляти рахунки із передоплатою, а за фактом виконаних робіт з постачання електроенергії.
За результатами засідання було вирішено створити робочу групу у складі представників влади, організацій та суб'єктів господарювання, яка спільно доопрацює проблемні питання та винесе їх на розгляд до народних депутатів України, зокрема, щодо внесення змін до діючої системи розрахунків на ринку електроенергії.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 446

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]